Goud voor jazz album van Trijntje Oosterhuis
Muzieknieuws 04-02-2004 01:41
Het gloednieuwe album "Strange Fruit" van Trijntje Oosterhuis dat 14 januari 2004 uitkwam op het wereldberoemde jazz label Blue Note heeft binnen twee weken de gouden status bereikt!Dat bericht de succesvolle zangeres op haar officiŽle website

Maar liefst 15.000 stuks gingen de afgelopen weken over de toonbank. Het aantal van 15.000 stuks geldt voor jazz en klassiek als 'gouden' plaat; voor popmuziek is dat 40.000.

Het album is een live registratie van haar optreden begin 2003, ondersteund door de violen van het Amsterdam Sinfonietta en jazz formatie The Houdini's - met Bram Wijland op drums.

Gezamenlijk staken ze songs van Billie Holiday en George Gershwin in een nieuw, eigen jasje.

Bruce Lundvall, hoogste baas van Blue Note Records, zegt over de toevoeging van Trijntje aan de Hall of Fame van Blue Note:

"I really think she has a great voice. I was totally unfamiliar with her and was very impressed by her singing and the album."

Stange Fruit staat momenteel op de vijfde plaats in de Nederlandse albumlijsten. Naar verwachting zal het album eind maart - vrij binnenkort dus - de jazz platina status bereiken.

drummer links