za 30-1 Open Dag - online - Popafdeling Conservatorium van Amsterdam en AEMA

Wil je naar het conservatorium? Oriënteer je op de Open Dag

Muzieknieuws 27-01-2021 12:02

Aanstaande zaterdag, 30 januari 2021, van 11.00-16.00 uur houden de Popafdeling en de Amsterdam Electronic Music Academy van het Conservatorium van Amsterdam hun jaarlijkse Open Dag. De locatie: de website van dit gerenommeerde instituut: www.consam.nl

CvA Pop en Amsterdam Electronic Music Academy van het Conservatorium van Amsterdam pakken online uit op de Open Dag!

Via www.consam.nl/openday kun je het open dag platform bezoeken. Dit platform heeft het conservatorium ontwikkeld om veel moois te kunnen delen met belangstellenden over de hele wereld en ze een gedegen inkijk te geven in de aanpak.

Tijdens de open dag kun je studenten en docenten ontmoeten, informatie over het studieprogramma krijgen tijdens de algemene informatierondes van studieleider Jack Pisters en een kijkje nemen bij veel van de vakken uit het programma. Ook kun je doorlopend genieten van concerten, producties en video’s van studenten en alumni.

Blended en online lessen
Deze Online Open dag sluit mooi aan bij de ontwikkelingen die de afgelopen tijd in gang zijn gezet op het Conservatorium van Amsterdam. Al bekend om zijn gerenommeerde docententeam, onderwijs en alumni heeft het instituut de afgelopen jaren intensief geïnvesteerd in aanvullende online vormen van onderwijs, die in tijden van corona in hoog tempo verder zijn uitgebouwd. Studenten krijgen blended en online lessen, waarbij instrumentbeheersing, het schrijven van nieuwe muziek, het produceren en het wereldkundig maken hand in hand gaan. De combinatie van praktijkonderwijs, colleges en het maken van producties on- en offline geeft een extra impuls aan de ‘output’ op het creatieve en inhoudelijke vlak van studenten.

Popafdeling
De Popafdeling leidt spelers, schrijvers, producers, coaches producers en deejays op voor het topsegment van de hedendaagse muziekindustrie en zorgt ervoor dat zij zich snel thuis voelen in alle aspecten van de hedendaagse beroepspraktijk.

De Popafdeling is midden in het bruisende Amsterdam gehuisvest. Een ideale voedingsbodem voor studenten met internationale ambitie. Van studenten wordt verwacht dat ze nieuwsgierig zijn en uitstekend in teamverband kunnen functioneren. Elke student gaat intensief aan de slag met productie, songwriting en de zakelijke kant van de beroepspraktijk.

Studenten presenteren hun muziek op gerenommeerde binnen- en buitenlandse podia en verzorgen optredens op bekende showcases en festivals zoals ESNS, ADE en Internationale showcases. Ook gooien zij regelmatig hoge ogen bij competities als De Grote Prijs van Nederland en de Amsterdamse Popprijs van de GRAP. Alumni, studenten en docenten zijn te zien geweest op nationale festivals als Pinkpop, Best Kept Secret en Lowlands, maar ook op de internationale festivalweiden als Sziget (HU), EXIT (SV) en Glastonbury (UK).

Leden van of artiesten als: Cut_, My Baby, De Wolff, Navarone, Kensington, Jett Rebel, Eva Simons, Someone, Josh Charm, Yori Swart, Eut, Jungle By Night en vele anderen studeerden aan ons instituut.

Amsterdam Electronic Music Academy
In het 17-jarig bestaan is het opleidingsaanbod flink uitgebreid. Naast het reguliere bachelor-programma is er sinds 2013 een tweejarig master-programma bijgekomen en is de opleiding in 2018 begonnen met het aanbieden van een internationaal georiënteerde Associate Degree voor elektronische muziek; AEMA, de “Amsterdam Electronic Music Academy”.

www.conservatoriumvanamsterdam.nl/agenda/opendagen/open-dag-popaema/ 

www.consam.nl/openday

 

zoeken
zoeken