Jubileumavond 20 jaar Slagwerkkrant
Club Panama Amsterdam, donderdag 9 januari 2003
Muzieknieuws 19-12-2002 17:12
Slagwerkkrant viert zijn 20-jarig bestaan op donderdagavond 9 januari in club Panama te Amsterdam.Very Special Drums & Percussion Guests:
New Cool Collective presenteert NCC Big Band & Very Special Drums & Percussion Guests
featuring Cesar Zuiderwijk, Nippy Noya, Ton Dijkman, Lucas van Merwijk, Martin Verdonk, Stefan Kruger, Han Bennink en Tony Allen in het kader van 20 jaar Slagwerkkrant!

Om 21.00 uur opent DJ Stefan Kruger (zie foto; voormalig drummer van New Cool Collective en thans groovemaster bij Zuco 103) de avond. Om 22.00 uur begint het concert van New Cool Collective Big Band met vaste ritmesectie (drummer Martijn Vink en percussionisten Jos de Haas en Frank van Dok).

Gedurende de avond worden bij toerbeurt de Very Special Drums & Percussion Guests op het podium uitgenodigd om een of meerdere nummers te mee te spelen met de bigband.

Cesar Zuiderwijk
Slagwerkkrant gaf Willem Friede van New Cool Collective opdracht speciaal voor deze avond een bigband-arrangement van Radar Love te schrijven. Natuurlijk gaat Cesar Zuiderwijk zelf op de drumkruk zitten als de bigband zich aan deze Hollandse rockklassieker waagt. Dit optreden is mogelijk gemaakt door Pearl drums en Zildjian bekkens.

Tony Allen
Pionier van de afrobeat met Fela Kuti. Zijn uit duizenden herkenbare drumstijl was een van de inpiratiebronnen voor de New Cool Collective-compositie Machowe. Allen komt speciaal over uit Parijs om - onder meer - dit nummer met de bigband te spelen.

Nippy Noya
Een van de grootste percussionisten van Europa en nog altijd een inspiratiebron voor velen, onder wie Billy Cobham met wie hij vele duo-concerten deed. Stond op de cover van Slagwerkkrant nummer 1! Dit optreden is mogelijk gemaakt door Remo percussie.

Ton Dijkman
Drummer bij Marco Borsato, Jan Akkerman en vele anderen. Dijkman is een superbetrouwbare rockdrummer met soul. Zijn deelname is mogelijk gemaakt door Yamaha drums.

Lucas van Merwijk
Latinjazz is zijn specialiteit, al speelt hij net zo makkelijk jazz en pop, altijd met smaak en vanzelfsprekende autoriteit. Een optreden voor Pearl drums en LP percussie.

Martin Verdonk
Net terug van een tournee met Incognito door Japan. Veelzijdiger percussionisten zijn er niet. Een optreden namens Meinl percussie.

Stefan Kruger
Met Zuco 103 deed hij afgelopen zomer tournees van Spanje tot de VS. Ongetwijfeld een van de meest vernieuwende drummers van de Benelux. Vanavond is hij tevens dj!

Han Bennink
Stond vorig jaar met een uitgebreid artikel in Modern Drummer en wordt wereldwijd beschouwd als een van de overtuigendste exponenten van de vrije geďmproviseerde muziek. Voor deze extreme vorm van ‘eigenzinnigheid’ heeft niemand nog een passende term bedacht.

VJ Razor M
De muziek van de bigband wordt ondersteund met de waanzinnige beelden van VJ Razor M.

DJ Stefan Kruger
Ja, behalve drummer ook DJ! Stefan Kruger draait vanaf 21.00 uur

DJ Tintin
Draait door tot 3.00 uur!

Martijn Bosman
Martijn Bosman stond oorspronkelijk ook op het programma. Hij heeft bergen verzet om het mogelijk te maken om te komen spelen, maar hem werd na bekendmaking van ons jubileumprogramma een theatertournee met de Blues Brothers aangeboden, een programma dat ook die avond in de schouwburg staat. Alle mogelijke vervangers waren inmiddels al bezet helaas, dus Martijn kan geen acte de présence geven. Hij zou spelen voor Premier drums en Sabian bekkens, die we langs deze weg toch hartelijk danken.

Met dank aan...
20 jaar Slagwerkkrant in Panama met de New Cool Collective Big Band & Very Special Drums & Percussion Guests wordt mede mogelijk gemaakt door: Istanbul, LP, Meinl, Pearl, Premier, Remo, Sabian, Yamaha & Zildjian.

Met dank aan: BMI Groothandel, EMD Benelux, Papen & Bongaerts, Serlui, Weerts Import-Export, Yamaha Music Benelux.

Tickets bestellen?
Je kunt kaarten bestellen door Panama te bellen (er is maar een beperkt aantal kaarten beschikbaar vanwege de zaalcapaciteit van 650 man - als het uitverkocht zou raken zijn er op de avond zelf nog een honderdtal kaarten vanaf 21.00 uur in de losse verkoop!).

donderdag 9 januari 2003
21.00 uur zaal open - 22.00 New Cool Collective
Toegang € 12,-
Reserveren: 020 311 8686
Panama, Oostelijke Handelskade 4, 1019 BM Amsterdam

Route:
Vanaf de A10: afslag s114 richting Zeeburg - door Piet Heintunnel - rechtsaf naar Piet Heinkade - 2e stoplicht rechtsaf (Panama aan rechterhand). Zie ook het kaartje op de site van Panama.

Openbaar vervoer: taxi vanaf CS rond € 8,-; bus 28 KNSM, bus 39 Muiderpoort Parkeergarage: ingang 50 meter links naast de entree van Panama - 110 plaatsen – Volg de borden Panama! - Haal uitijkaart bij de kassa van Panama).

drummer links