DVD Peter Pan Speedrock in de maak
Muzieknieuws 27-01-2004 12:31
Peter Pan Speedrock is druk bezig met de eerste DVD. Die moet in mei 2004 verschijnen. Momenteel zijn drummer Bart Nederhand en zijn mederockers in de studio hiervoor materiaal aan het monteren van een optreden in de Eindhovense Effenaar. Volgens zanger/gitarist Peter van Elderen wordt het in ieder geval een goed gevulde DVD. Aan VPRO's 3 voor 12 vertelt hij:
"Er staan heel veel live opnames op en veel backstage beelden. Verder is een vriend van ons naar Los Angeles geweest die allemaal beelden geschoten heeft van dragraces. Die komen ook voor in de clip van onze nieuwe single. De DVD is een totaalbeeld van de afgelopen zes jaar."

Peter Pan Speedrock heeft het druk, want de band neemt ook een nieuw nummer op voor de tweede Eindhoven Rock City verzamelaar en gaat in maart naar Zweden om met Thomas Skogsberg een proefopname te maken. Volgens Peter Pan Speedrock een grote naam om mee te werken, aangezien hij met bands als Entombed en The Hellacopters in de studio zat.

Alsof de speedrockers niet druk genoeg zijn, gaan ze ook samen met het Metropole Orkest een liedje spelen, op het Harpen Gala. Onlangs werd bekend dat de band een Zilveren Harp heeft gewonnen. Peter Van Elderen:

"We hebben het meest heavy nummer gekozen, zodat er geen sprake is van ook maar iets romantisch. We willen wel van te voren checken of het wat is. We willen niet zon Metallica bullshit versie van een nummer van ons. Ze weten dat we heavy shit verwachten."

De komende editie van het Harpen Gala zal daarom hoogstwaarschijnlijk een bijzonder evenement worden.

drummer links