Platendeal voor Ayreon
Muzieknieuws 25-01-2004 12:59
Ayreon heeft een deal getekend met InsideOut Music. Ayreon is het muzikalte geesteskind van multi-instrumentalist Arjen Lucassen (voormalig gitarist bij Veangeance en Bodine). Eerste wapenfeit op het nieuwe label wordt het album "The Human Equation" dat in mei verschijnt. Op het album zijn wederom indrukwekkende gastoptredens te horen. De bijdragen komen onder andere van James la Brie (Dream Theater), Devin Townsend (Strapping Young Lad), Mikael Åkerfeldt (Opeth), Magnus Ekwall (The Quill) en Ken Hensley (Uriah Heep).

Wie de slagwerkpartijen dit maal verzorgt, is nog niet bekend. Hiervoor waren Ed Warby, Ernst van Ee en Stephen van Haestregt op drums te horen.

Het Duitse label InsideOut Music bracht al eerder een release van een ander project van Lucassen uit: "Space Metal" onder de naam Star One.

Star One was harder en wat meer recht-toe-recht-aan als reactie op de atmospherische muziek van de "Ambeon"-release daarvoor. Hoewel de oorspronkelijke bedoeling was dat één zanger het album zou volzingen, deden uiteindelijk Russell Allen (Symphony X), Dan Swanö (Edge of Sanity), Damian Wilson (ex-Rick Wakeman, Threshold, Landmarq) en Floor Jansen (After Forever) mee.

drummer links