Winnaars Gouden en Zilveren Harpen 2003 bekend
Muzieknieuws 24-01-2004 00:35
Jerney Kaagman, directeur van Conamus en bekend Idols-jurylid, heeft de winnaars van de Gouden en Zilveren Harpen 2003 bekend gemaakt. Frans Bauer, Hans Dorrestijn en Trijntje Oosterhuis hebben een Gouden Harp gewonnen. Een Zilveren Harp 2003 gaat naar Peter Pan Speedrock, Spinvis en Tasha's World.De Harpen worden dinsdag 10 februari tijdens een speciaal gala in Bussum uitgereikt. De prijs geldt als een van de belangrijkste voor Nederlandse muziek en werd voor het eerst in 1962 uitgereikt.

Voor de Gouden Harp komen die personen in aanmerking die zich gedurende hun carrière op bijzondere wijze verdienstelijk hebben gemaakt voor de Nederlandse lichte muziek.

Enkele artiesten die eerder een Gouden Harp in ontvangst mochten nemen zijn Anouk, Acda en De Munnik, Bløf, De Kast, Marco Borsato, Simone Kleinsma en Rowwen Hèze.

De Zilveren Harp is sinds 1969 een aanmoedigingsprijs, bedoeld voor veelbelovende scheppende en/of uitvoerende kunstenaars die reeds op succesvolle wijze hebben bijgedragen aan de promotie van muziek en teksten van Nederlandse componisten en auteurs. Bekende winnaars uit het recente verleden zijn onder meer Beef, DJ Tiësto, Krezip, Niet Uit Het Raam, Relax en Within Temptation.

Zowel de Gouden als de Zilveren Harpen worden door een jury van deskundigen toegekend. De prijzen zijn het resultaat van een samenwerking tussen Conamus en Buma. Eerstgenoemde is de instantie die binnen en buiten Nederland ondersteuning biedt aan Nederlandse lichte muziek, de Buma is de vereniging van Nederlandse componisten, tekstschrijvers en muziekuitgevers.

Het Harpen Gala wordt dit jaar op zowel radio 2 als op 3 FM uitgezonden. Alle winnaars zullen tijdens hun optreden worden begeleid door het Metropole Orkest onder leiding van Dick Bakker.