Bax Music e-Days online event 22-29 mei - de Slagwerkkrant-selectie
Livestreams met workshops, Q&A's en demodrops
Muzieknieuws 20-05-2020 18:05
Bax Music organiseert elk jaar in mei een groot event met clinics en concerten. Dat kan nu even niet, dus organiseert Bax - inmiddels 13de op de ranglijst van 's werelds grootste muziekwinkels - een online evenement van vrijdag 22 mei tot en met vrijdag 29 mei: de Bax Music e-Days. Dit alternatief voor de drukbezochte jaarlijkse open dag zal bestaan uit workshops, Q&A's met artiesten en diverse acties. Wij zullen er natuurlijk over berichten, voor, tijdens en na dit event! Bekijk hier op Slagwerkkrant.nl de programmahighlights, en kijk de streams terug die inmiddels voorbij zijn!
 

Bax Music heeft voor de e-Days samenwerking gezocht met een groot aantal professionele muzikanten, dj's, producers en verlichting-experts.

Gedurende het achtdaagse event plaatst Bax Music live-videostreams op kanalen als Facebook en YouTube. Elke dag is er een goed gevuld programma. Alle geïnteresseerden kunnen deelnemen aan uiteenlopende interactieve workshops, Q&A's met artiesten en demodrops. 

Het programma is veelbelovend.  In dit artikel zetten we alle events die er voor ons drummers interessant zijn op een rijtje. Maar er is natuurlijk meer. Check daarom het hele programma op de website van Bax.


Zaterdag 23 mei - programma van 13.00-22.00 

13:00 | Top 5 Beats die elke metal drummer moet weten 
Bastiaan Koster leert je tijdens deze livestream wat er voor nodig is om een goede metaldrummer te zijn.

Inmiddels is deze livestream voorbij - kijk 'm hier terug! 

Deze video publiceerden we vooraf: Bastiaan, die het nummer Down Below van zijn band Facelifter speelt. 


Schrijf je hier in voor een reminder voor deze livestream!


Maandag 25 mei - programma van 15.00-22.00

19:00 | The World of Gospel Chops met Els 
Tijdens deze livestream van TAMA legt Emmanuel Afriyie a.k.a. Els je uit hoe hij gospelchops in zijn spel toepast. Lijkt ingewikkeld, maar het is makkelijker dan het lijkt. Gewoon blijven oefenen!

Inmiddels is deze livestream voorbij - kijk 'm hier terug! 

 

Onderstaande video hadden we gepubliceerd als voorproefje, deze drumcover van Beamer. 

Meer programma-items op deze dag vind je op bax-shop.nl/edays 

Dinsdag 26 mei - programma van 15.00-22.00

15:00 | De ideale set-up voor huiskamerconcerten, club gigs en openlucht performances
Johan Norgren (voormalig drummer Ace Of Base) en Dirk Fryns (gitarist en songwriter) van Bose laten je zien hoe je de compacte S1 Pro en L1 Compact kunt gebruiken. Of het nu gaat voor gebruik thuis, in een kleine club, restaurant of op straat! Ook leggen ze uit hoe je de met behulp van de T4S ToneMatchmixer de best mogelijke klank kan vinden voor je zangmicrofoon of hoe je je akoestische gitaar zo getrouw mogelijk kan versterken.
WINACTIE: Mis deze livestream niet, want kijkers maken ook nog eens kans op een S1 Pro!
Schrijf je hier in voor een reminder voor deze livestream!

16:00 | Cubase Pro 10
Productspecialist en artiest Michael Gomes van Steinberg laat zien waarom Cubase Pro het meest veelzijdige DAW is van het moment. Haal het uiterste uit je creativiteit met tools als de Chord Pad, de Groove Agent, de vele loopsets en de talloze instrumenten en effecten die standaard met Cubase Pro 10.5 worden meegeleverd.Creëer binnen een handomdraai je nieuwste hit met Cubase Pro 10.5!
Schrijf je hier in voor een reminder voor deze livestream!

 

19:00 |  Floorjaxx Acoustic met Danique Kos 
Tijdens deze livestream worden de beats van de cajon van El Cajon Percussion aangevuld door afwisselend vocals, saxofoon en gitaar, oftewel: Floorjaxx Acoustic! Een zwoele en swingende livestream met pakkende liedjes en topmuzikanten. Danique Kos zal de stream presenteren en al jouw vragen behandelen. Het wordt een toffe afwisseling van live muziek, interactie en informatie. Tune in, take a drink and lay back!
WINACTIE: Danique zal een El Cajon ECP200P-BK cajon weggeven aan een kijker!

Inmiddels is deze livestream voorbij - kijk 'm hier terug! 

 

Woensdag 27 mei - programma van 16.00-22.00

16:00 | Produceer Dokter: Online spreekuur
Heb je vragen over software, welke DAW je moet gebruiken, synthesizer problemen, weet je niet hoe je compressie moet toepassen, hoe je je mix verbeterd? welke effecten je kunt toepassen? Vraag hetonze enorm ervaren studiospecialist Marc van den Hurk, oftewel: de Produceer Dokter! 
Tussen de vragen door zal hij wat vertellen over compressie en synthese.
Schrijf je hier in voor een reminder voor deze livestream!

 

Donderdag 28 mei - programma van 15.00-20.00

15:00 | Q&A: Home recording & streaming
Je bent net begonnen met je allereerste vlogs, livestreams of home recording toepassingen. En je hebt allerlei vragen over het gebruik van je microfoon, wat een daw nu precies is en hoe je zorgt voor de allerbeste kwaliteit opnames. Dan is deze live Q&A dè perfecte manier om jouw vraag te laten beantwoorden! Stel vooraf of tijdens de livestream al je vragen over home recording & livestreaming.
Ook laten we je tijdens deze livestream zien welke Devine producten geschikt zijn voor deze doelen en hoe je ze het beste gebruikt. En als je geluk hebt, zie je misschien nog een interessante sneak peak van een gloednieuw studioproduct voorbij komen..!
Schrijf je hier in voor een reminder voor deze livestream!

20:00 | Yamaha EAD10 & Stage Custom Hip
Ralf Mersch, Yamaha-demonstrateur en productspecialist voor Europa toont je de kenmerken en nieuwe functies van de Yamaha EAD10 en de nieuwe software V2.0. Samen met de nieuwe Stage Custom Hip demonstreert hij de functies en legt hij uit hoe je de EAD10 kunt gebruiken. Of het nu thuis is, in live gebruik, voor opnames of online lessen. De EAD10 biedt zoveel geweldige opties.

Inmiddels is deze livestream voorbij - kijk 'm hier terug: Vrijdag 29 mei - programma van 19.00-21.00 

19:00 | How to set up a home studio with Presonus 
Tijdens deze engelstalige livestream laat Lee Boylan van Presonus je zien hoe je je thuisstudio kunt opzetten met behulp van de verschillende producten van Presonus.
WINACTIE: Tijdens deze livestream mogen we een Presonus Studio One 4 Professional download weggeven!
Schrijf je hier in voor een reminder voor deze livestream!

Natuurlijk zijn er nog veel meer programma-items tijdens de Bax e-days. Ga voor het volledige overzicht en inschrijving naar
bax-shop.nl/edays