Release van de week: Lettuce - Resonate
Vandaag verschenen - 8 mei 2020
Muzieknieuws 08-05-2020 08:56
Funk to the max! De nieuwe Lettuce is uit, met als altijd Adam Deitch on drums! Resonate is het zevende album van deze band uit Denver, die al sinds 1992 bestaat in vrijwel dezelfde formatie.

Elke vrijdag verschijnen er honderden nieuwe albums. De redactie pikt er regelmatig een uit om voor te stellen, inclusief video en een Spotify-playlist. 

Lettuce is altijd een band geweest die ingrediënten van zowel funk als hiphop gebruikte om hun sound te maken. Op Resonate hoor je Minnesota funk, R’n’B-stukken, Earth, Wind & Fire-achtige blazers, en een go-go funk-track als Checker Wrecker, met de vocalen van gastzanger Trouble Funk’s Big Tony Fisher. En natuurlijk de geweldige funkgrooves van Adam Deitch! 

Checker Wrecker met Big Tony: 

 

Jimmy van den Nieuwenhuizen zag Adam Deitch een keer in New York spelen en schreef er dit over in Slagwerkkrant: ‘Die avond sta ik aan de zijkant van het podium ademloos toe te kijken hoe Adam de meest funky beat na de andere speelt. De band is tight en swingt de pan uit; het overtreft al mijn verwachtingen. Na de Scofield-albums waar Adam op speelt, was ik al groot fan, maar luisterend naar de dynamiek en virtuositeit waarmee hij in zo’n club speelt, word ik met iedere slag nog meer ver-Deitcht. Af en toe kijkt hij naar me en gooit er een waanzinnige fill uit, gevolgd door een knipoog. Adam heeft roots, techniek en vooral een heel eigen sound. En dat 2½ uur lang. Fantastisch!’

Adam Deitch werd uitgebreid geïnterviewd over Resonate voor de podcast Upful Life. Luister hier.

Onlangs deed Lettuce een sessie vanuit huis, Funkin'From Home! 

 

Adam Deitch: drums, percussion
Adam “Shmeeans” Smirnoff: guitar
Erick “Jesus” Coomes: bass
Ryan Zoidis: alto, baritone and tenor sax, Korg X-911
Eric “Benny” Bloom: trumpet, horns
Nigel Hall: vocals, Hammond B-3, Rhodes, clavinet, keyboards

Luister hier naar Resonate!