Release van de week: Milow - Dream So Big Eyes Are Wide (Live)

Vandaag verschenen - 24 april 2020

Muzieknieuws 24-04-2020 07:02

Kiezen tussen Art Blakey en Oscar Kraal; voor die opdracht stonden we deze week bij het bepalen van de release van de week. De keus voor niet eerder uitgebracht Blue Note materiaal uit 1957 van Art Blakey & The Jazz Messengers stond eigenlijk al vast totdat deze week plotseling het nieuws kwam dat er een live-plaat van Milow zou verschijnen, met dus Oscar Kraal op drums. Spotify heeft uiteindelijk de keus gemaakt voor ons, want van Blakey's Just Coolin' staat er nog maar één track online. Milow live staat er wel al en is release van de week!

Elke vrijdag verschijnen er honderden nieuwe albums. De redactie pikt er regelmatig een uit om voor te stellen, inclusief video en een Spotify-playlist. 

Oscar Kraal heeft er nooit een geheim van gemaakt dat het spelen met Milow een droomgig is. Hij is bij deze topband de popdrummer pur sang. Zorgen dat het liedje staat als een huis, met een briljante drumsound.

Carré en Lotto Arena 
In februari speelde Milow bijzondere concerten in Carré en Lotto Arena met voltallige band en het Antwerp Philharmonic Orchestra. De concerten werden opgenomen en nu iedereen en hij zelf ook noodgedwongen thuis zitten besloot Milow daarom dit album maar meteen uit te brengen.

Op Dream So Big Eyes Are Wide (Live) staan vijf nummers van Milow's laatste studioalbum Lean Into Me, extra lange versies van zijn grootste hits Howling At The Moon en Ayo Technology, zijn meest recente single Nobody Needs You Like I Do en het nog niet eerder uitgebrachte Tourist. In dat nummer hoor je Oscar Kraal in een glansrol met een onverbiddelijke groove en puntige fills. 


 
Bezetting van Milow's band
De topband van Milow kent de volgende bezetting:
Jonathan Vandenbroeck: lead vocals, acoustic guitar; Tom Vanstiphout: electric guitar, acoustic guitar, backing vocals; Nina Babet: backing vocals, percussion; Remko Kühne: keyboards, backing vocals; Bart Delacourt: bass, backing vocals; Oscar Kraal: drums, backing vocals


Milow in Carré

Luister hier naar het volledige album. 

zoeken
zoeken