Release van de week: Joe Satriani - Shapeshifting

Vandaag verschenen - 10 april 2020

Muzieknieuws 10-04-2020 08:13

Jeff Campitelli was jarenlang de vaste drummer van Joe Satriani, maar op de laatste paar albums maakte Satriani gebruik van een keur aan topdrummers: Vinnie Colaiuta, Marco Minnemann, Chad Smith en nu op het nieuwe album Shapeshifting Kenny Aronoff.

Elke vrijdag verschijnen er honderden nieuwe albums. De redactie pikt er regelmatig een uit om voor te stellen, inclusief video en een Spotify-playlist. 

De concerten die Satrianai in april en mei in de Benelux zou komen geven, zijn helaas afgelast, dus we zullen het moeten doen met dit schitterende gitaaralbum, dat ongetwijfeld weer een bron van inspiratie voor veel gitaristen zal worden. Maar ook voor drummers, want het spel van hardhitter Kenny Aronoff is weer ongenaakbaar op deze plaat en brengt de sfeer van de plaat veel meer richting pure rock dan je van Satriani gewend bent.

Alleen al Aronoff's eerste korte, keiharde snaredrumroffel als startsalvo van de plaat is superindrukwekkend. Dat noemen we binnenkomen! 

 

Op Youtube vertelt Satriani in verschillende Episodes van alles over het nieuwe album. In deze video introduceert hij de band en de studio waar de plaat is opgenomen.

 

Beluister het volledige album! Met Chric Chaney (Jane's Addiction) op bas en Eric Caudieux, keys. 

 

zoeken
zoeken