Release van de week: Kuenta - In We Zone
Vandaag verschenen: 3 april 2020
Muzieknieuws 03-04-2020 10:24
Een nieuwe ep van de band rond zanger-percussionist Roel Calister. De formatie Kuenta i Tambú, die in 2011 definitief doorbrak met een feestelijke en door en door positieve mix van traditionele Antilliaanse ritmes en moderne elektronische dance en house, heeft z’n naam vereenvoudigd tot Kuenta. Dat betekent zeker niet dat de tambú – de traditionele muziek van Curaçao – verdwenen is. In tegendeel; Kuenta noemt z’n stijl nu “tambútronic”. En dat dekt de lading wel! Hieronder kun je de ep beluisteren en nog wat lekkere video’s bekijken. Klik onder DOWNLOAD op het icoontje voor een archiefinterview uit 2012 met Calister.

door Bouke Bijlsma

Elke vrijdag verschijnen er honderden nieuwe albums. De Slagwerkkrant-redactie pikt er regelmatig een uit om voor te stellen, inclusief video en een Spotify-playlist.

Op In We Zone hoor je Kuenta zoals je het gewend bent, misschien met nog iets meer hiphop- en dancefeel, en ook de vocals passen nóg meer in de hedendaagse popcultuur, maar de Antilliaanse ritmiek en onverstoorbare drang tot feesten is prominent aanwezig en aanstekelijk als altijd.

Als je het interview uit 2012 leest (klik onder DOWNLOAD), is het grappig om je te realiseren dat Kuenta i Tambú in 2005 begon als een soort percussieproject bij kindervoorstellingen en vervolgens uitgroeide tot de gepokte en gemazelde festivalkiller die het nu is. Frontman Roel Calister moest er destijds nog een beetje aan wennen dat hij als percussionist vooraan kwam te staan en ook nog moest zingen. Moet je nu kijken:

 

Bij de release van In We Zone komt Kuenta met onderstaande video, en schrijft daarbij onder meer:

'With this EP the band wants to give people some positive distraction and a taste of what to look forward to when we all can get out and play again. 'IN WE ZONE' is all about what KUENTA cherishes the most, dancing and celebrating with their party people! (…) Difficult times or not... KUENTA loves to cheer people up. MC Diamanta: "When the drums hit hard,you won't be able to stop your bumsy from going KADUNGDUNG, and when the bass calls, all you can do is answer!!"

  

Dit is de videoclip bij de track Kadungdung van de nieuwe ep

 

En hier zie je de band – toen nog Kuenta I Tambu – live in 2014. Ze spelen de track Lightswitch bij  3voor12 Radio. Check ook even Calister’s lekkere, bijna achteloos strakke  percussiespel terwijl hij staat te zingen.

 

Beluister hier In We Zone via Spotify