Release van de week: Jett Rebel - Live Forever
Vandaag verschenen - 29 november 2019
Muzieknieuws 29-11-2019 10:02
Jett Rebel kent vele gedaanten. Het afgelopen festivalseizoen heeft hij zich in trioformatie op de festivals gestort, en het beste uit de live-opnames die hij maakte zijn nu vastgelegd op Live Forever, met drummer Willem van der Krabben in een glansrol. Het zijn allemaal songs die hij eerder gespeeld en opgenomen heeft, waaronder drie nummers die hij onlangs bij ons op de redactie tijdens Aquarium Sessions speelde. In dit artikel ter gelegenheid van de Release van de Week zetten we de versies naast elkaar!

Elke vrijdag verschijnen er honderden nieuwe albums. De redactie pikt er regelmatig een uit om voor te stellen, inclusief video en een Spotify-playlist.

Het Live Forever trio
De nummers op Live Forever zijn in een eind jaren zestig jasje gegoten. Je voelt Hendrix, Cream en Ten Years After overal doorheen klinken. Het trio voelt zich helemaal thuis in dat genre. 
Jett Rebel's gitaarspel ondersteunt zijn zang op een geweldige manier, en hij neemt uitgebreid de tijd om te soleren. 
Drummer Willem van der Krabben beheerst de rock 'n roll perfect met rollende fills en krachtige stops. 
Bassist Peter Peskens is het onverbiddelijke anker. 


Live in DWDD 

Gisteren lanceerden ze het album in DWDD met het nummer I See You. 


Aquarium Sessions
Onlangs was Jett Rebel te gast bij ons op de redactie en deed een sessie voor onze serie Aquarium Sessions. Hij speelde drie songs solo die ook op de Live Forever plaat staan.

Lucky Boy bijvoorbeeld: 

Solo in Aquarium Sessions:  


En Waiting For The Weekend. 


Solo in Aquarium Sessions: 

 


En Dancing Through The Room op Live Forever:

 

Solo in Aquarium Sessions: 


Klik hier voor de playlist van de Jett Rebel in Aquarium Sessions bij ons op de redactie, inclusief het interview dat we met hem deden, waarin hij het uitgebreid over zijn Eko akoestische gitaar heeft. 
Klik door de playlist heen met >|.


Tour clubpodia - met trio

Jett Rebel gaat vanaf 17 december met de trioformatie touren langs een aantal kleinere podia ter gelegenheid van de albumrelease.

December: zo 17, Altstadt Eindhoven; di 19: De Helling, Utrecht; zo 22: Het Podium, Hoogeveen; ma 23: Merleyn, Nijmegen; za 28 en zo 29: Rotown, Rotterdam

Tour theaters - solo
In maart en april gaat hij solo op tour langs de theaters: 

Maart: 20, De Kattendans, Bergeijk; 24, Oude Luxor, Rotterdam; 25, Theaters Tilburg; 27, Parkstad Limburg Theaters; 28, Schouburg Hengelo
April: 1, Theater De Veste, Delft; 2: Theater De Stoep, Spijkenisse; 5: Theater aan de Parade, Den Bosch; 7: Goudse Schouwburg; 9: Castellum, Alphen ad Rijn; 12: De Oosterpoort, Groningen; 15: Schouwburg De Kring, Roosendaal; 16: Stadstheater Zoetermeer; 17: TivoliVredenburg, Utrecht; 23: Taqa Theater De Vest, Alkmaar; 25: Koninklijke Schouwburg, Den Haag


Luister hier het hele Live Forever album.