Dawn Brothers - Next Of Kin Deluxe Edition
Vandaag verschenen: 23 augustus 2019
Muzieknieuws 23-08-2019 12:01
Ook bij de Release Van De Week blijven we nog even in de sferen van ons hoofdartikel in Slagwerkkrant 213 (september-oktober 2019) over Drumtandems, oftewel 2 drummers in 1 band. Voor hun ep "Next Of Kin", vroegen Dawn Brothers namelijk muzikale bloedverwanten Tim Knol, DeWolff, Coal Harbour en Merel Sophie om alle krachten te bundelen. Alle krachten? Ja, want niet alleen vaste drummer Rafael Schwiddessen speelde de nummers in, maar ook DeWolff-drummer Luka van de Poel. Het album werd lovend ontvangen door de Nederlandse pers en is nu uit als ‘deluxe edition’ op cd, met extra nummers.

Elke vrijdag verschijnen er honderden nieuwe albums. Onze redactie pikt er elke week een uit om voor te stellen, inclusief video en een Spotify-playlist.

Next Of Kin (Deluxe Edition) bevat de zes originele songs met daarbij vier live opnamen van de Next Of Kin releaseshow in Zonnehuis te Amsterdam. Next Of Kin is een samenwerking tussen een aantal bekende americana-adepten uit de Nederlandse muziekscene: The Dawn Brothers, Tim Knol, DeWolff, Merel Sophie en Coal Harbour, aangevuld met een aantal iets minder bekende muzikanten.

Dawn Brothers met vaste drummer Rafael Schwiddessen

 


Luka van de Poel van DeWolff

 

Check hier een korte video-docu over de opnamen van het album. Rond 7:33 minuten zie je hoe Pablo van de Poel en Rafael Schwiddessen samen het nummer Kill Me Tomorrow inspelen.

 

 

Ook hier zie je de twee drummers samen aan het werk:

 

 

Luister het album hier:
 

HIer kun je Next Of Kin de komende tijd nog zien:
24 Aug | Once In A Blue Moon, Amsterdam 
21 Nov | TivoliVredenburg, Utrecht 
06 Dec | Effenaar, Eindhoven 
07 Dec | Hedon, Zwolle 
08 Dec | Boerderij, Zoetermeer 
12 Dec | Volt, Sittard
13 Dec | LuxorLive, Arnhem

Check voor meer info de site van Dawn Brothers