DrumDrieDaagse 2019 - Live verslag
Drie dagen in Musicon, Den Haag - een project van Cesar Zuiderwijk en Slagwerkkrant
Muzieknieuws 16-08-2019 07:03
Drie dagen lang dompelden 72 deelnemers zich onder in drums, drums, drums, tijdens de DrumDrieDaagse in Den Haag. Met lessen en clinics van Ton Dijkman, Camille Bigeault, Cesar Zuiderwijk, Lucas van Merwijk, Emmanuel Afriyie, Araumi Daiko, Koen Herfst, Tim Koning, Olaf Fase e.v.a.. Wat was het een enerverend weekend! Lees op Slagwerkkrant.nl het verslag dat we tijdens de DrumDrieDaagse langzamerhand online hebben gezet. Met veel video footage en een erg leuke aftermovie!

Paul Scheepmaker maakte een mooie aftermovie! 

Voor de slotclinic was het als ieder jaar aan Cesar Zuiderwijk! Altijd een avontuur, en dit keer met hybride drums! 

Een fragment: 

Emmanuel Afriyie a.k.a. Els (Kenny BArp FriqueFrenna) opent messcherp de 3de dag van de DrumDrieDaagse 2019 met de track Drip van Frenna

 

Els vertelde tijdens zijn clinic het verhaal over hoe hij gekomen is tot waar hij nu is; drummer van Arp Frigue, Frenna en Kenny B. Dat betekende vanaf zijn negende jaar een flinke strijd om erkend te worden als drummer en in de kerk te mogen spelen bij de worshipping. Wat je hem hier ziet spelen, is een track die hij destijds voor het eerst in de kerk speelde om te bewijzen dat hij een erg goede drummer was. Daarna heeft hij wat hij toen speelde nog wel even doorontwikkeld, kun je wel zeggen! 

Bekijk de video hier: 

De middagclinic op de tweede dag van de DrumDrieDaagse was het aan de 'koningin van de polyritmes', Camille Bigeault, om de lessen die ze al gaf deze dagen kracht bij te zetten met een clinic (mede mogelijk gemaakt door Tama en Meinl). En óf ze dat deed.

Een fragment: 

In de pauze van de DrumDrieDaagse 2019 weten ook de docenten van geen ophouden en gaan ze elkaar van alles uitleggen en voordoen: Lucas van Merwijk, Cesar Zuiderwijk, Mark Eeftens en Dennis Boxem.

De ochtend van de tweede dag DrumDrieDaagse begint met een indrukwekkende taiko-demonstratie door Gerrte Moortgat en Milan Pauwels van Araumi Daiko (mmv Sarah Lavinia Feenstra). 

Een fragment: 

En daarna zelf de taiko-workshop volgen: 

Ton Dijkman heeft net zijn clinic gedaan voorafgaand het het concert dat hij hier vanavond geeft met zijn band Mell & Vintarge Future. 

Een fragment: 

In de pauze gewoon doordrummen

Lessen polyritmes van Camille Bigeault uit Frankrijk.

Drumgroepen op Roland sets bij Fred Cohen 

De clinic van Lucas van Merwijk was helemaal gericht op een track-voor-track-doorloop van zijn recent uitgebrachte soloalbum Climate Change.

Een fragment: 

Met dank aan onze sponsors: