Release van de Week: Nerija - Blume

Vandaag verschenen - 2 augustus 2019

Muzieknieuws 02-08-2019 08:30

Wat is die nieuwe Londense hippe jazzscene superactief. Op North Sea Jazz vergaapten we ons aan formaties als Maisha en Poppy Ajudha met drummer-bandleider Jake Long, op Music Meeting zagen we Wara en Nubyan Twist en al langer zijn we gebiologeerd door de muziek van Shabaka Hutchings. Ezra Collective met drummer Femi Koleoso was 26 april Release van de Week op Slagwerkkrant.nl. En nu is er het debuutalbum van Nerija, Blume. Met drumster Lizy Exell.

Elke vrijdag verschijnen er honderden nieuwe albums. De redactie van Slagwerkkrant pikt er elke week een uit om voor te stellen, inclusief video en een Spotify-playlist.

In het overwegend uit dames samengestelde zevenkoppige ensemble Nérija komen we twee bandleden tegen die we ook op North Sea Jazz in de band Maisha zagen, de inmiddels vermaarde saxofoniste Nubya Garcia en de innemende gitariste Shirley Tetteh. Plus dus drumster Lizy Exell, die we nog niet eerder tegenkwamen, maar ook bekend is van de Old Hat Jazz Band. Ze blijkt naadloos te passen in de stroom groovedrummers die de hippe Londense scene voortbrengt, met hun altijd dynamische, vindingrijke grooves, puttend uit jazz, fusion, R&B en afrobeat. 

In een al wat ouder portret op Youtube wordt Nérija voorgesteld. 

 

Luister hier naar het album. 

 

 

zoeken
zoeken