Nieuwe namen line-up Wâldrock festival
Muzieknieuws 15-01-2004 13:59
De organisatie van het Friese Wâldrock festival heeft weer een toevoeging aan de line-up voor 2004 bekend gemaakt. Het gaat om de Finse "humppa" metal-folk band Finntroll.Eerdere aankondigen betroffen de Britse band Cradle of Filth, de thrashers van Testament, Cannibal Corpse en Monster magnet.

Wldrock 2004 is alweer is de 16e editie van dit festival. Vorig jaar was het absolute topjaar van dit festival van de harde muziek. Met zon 12.000 betalende bezoekers was het nog nooit eerder zo druk op het festivalterrein in Burgum. Bands als Iron Maiden, HIM, Type O Negative, Sepultura en Murderdolls waren oorzaak van dit grote succes.

De eerste drie jaren (1988, 1989 en 1990) was het festival nog een 'regulier' muziekfestival met bands als Claw Boys Claw, de Nits en Fatal Flowers. Het bezoekersaantal lag in die jaren op zo'n 1500 mensen.

Toen in 1990 het bezoekersaantal niet langer steeg maar zelfs iets daalde werd het tijd om zaken te wijzigen. Wldrock 1991 werd het keerpunt in de programmering van het festival: Wldrock werd een metalfestival. Voor Wldrock '91 werden onder meer Sepultura en Mucky Pup gecontracteerd.

Ondanks het aanbod van bekende bands, wil de organisatie het maximale aantal bezoekers houden op 12.000 mensen omdat zij de kleinschaligheid wil behouden. Door deze kleinschaligheid staat Wldrock namelijk bekend als 'gezellig' en 'ontspannen'.

Wldrock is een festival dat georganiseerd wordt door en draait op vrijwilligers.