Release van de Week: Ezra Collective - You Can't Steal My Joy

Vandaag verschenen - 26 april 2019

Muzieknieuws 26-04-2019 09:04

Ezra Collective brengt vandaag z’n debuutalbum You Can’t Steal My Joy uit. De formatie, die geleid wordt door drummer Femi Koleoso, is in Engeland uitgegroeid tot een bekende liveband en was al te horen op een compilatie-album van Giles Peterson met de track We Shade.

Elke vrijdag verschijnen er honderden nieuwe albums. De Slagwerkkrant-redactie pikt er elke vrijdag een uit om voor te stellen, inclusief video en een Spotify-playlist.

De band laat afrobeat, reggae, souljazz en hiphop samensmelten tot iets compleet eigens. Deze combinatie geeft hun tracks een bijzondere en herkenbare groove. Beluister hieronder bijvoorbeeld de track Quest For Coin van het nieuwe album:

Niet alleen de mix van genres zorgt voor een uniek bandgeluid, maar ook de muzikale diversiteit van de muzikanten. Naast drummer-bandleider Femi Koleoso bestaat de groep uit zijn boer TJ Koleoso op de bas, Joe Armon-Jones op toetsen, Dylan Jones op trompet en James Mollison op sax. Allemaal muzikanten met een compleet eigen feel en geluid.

Ezra Collective maakt deel uit van Tomorrow’s Warriors, een Britse broedplaats voor aanstormend talent binnen de jazz. Deze opleiding heeft al heel wat bekende artiesten voortgebracht, waaronder Courtney Pine, Steve Williamson, Cleveland Watkiss, Phillip Bent en Orphy Robinson.

Femi Koleoso
Bandleider Femi Koleoso is als drummer natuurlijk bepalend voor de groove van de band. Naast de Ezra Collective heeft hij ook tracks ingespeeld voor muzikanten als Various, Jorja Smith, Nubya Garcia en Blue Lab Beats. Bekijk hieronder een livesessie van Koleoso, samen met toetsenist Joe Armon-Jones:

Op 5 juli speelt de groep Down The Rabbit Hole in Beuningen.

Beluister hieronder het gehele album:


 

zoeken
zoeken