Drumdag bij Stockenhof Muziek - zondag 19 mei
Een dag vol clinics, optredens en masterclasses
Muzieknieuws 25-04-2019 10:35
Na twee succesvolle edities heeft muziekwinkel Stockenhof Muziek ook dit jaar weer besloten een Drumdag te organiseren. Het evenement vindt plaats op 19 mei in de Gelderse muziekwinkel. De dag begint om 10.00u en eindigt om 18.00u.

De Drumdag is gevuld met clinics, optredens en masterclasses van topdrummers en -percussionisten. Niet de minste namen: Hans Eijkenaar, Koen Herfst, Olaf Fase, Rene van Collem & Jeroen de Rijk, Mick Gravee, Han Kerkhof, en Frank Moezelaar. Daarnaast doet Zildjian een productpresentatie; we zijn benieuwd waar de bekkenfabrikant mee komt.

 

De artiesten


Het duo Rene van Collem & Jeroen de Rijk is nieuw en veelbelovend. Dat voormalig Doe Maar-drummer Van Collem fijne clinics kan geven, merkten we al bij zijn gedenkwaardige Sandlane Session. En percussionist De Rijk maakte natuurlijk jarenlang furore met het vermaarde clinicduo Eijk en De Rijk.


Aardig detail is dat Hans Eijkenaar ook van de partij is op de Drumdag in Beek-Ubbergen met een soloclinic.

Koen Herfst is natuurlijk de man achter Herfstfest, het grootste drumfestival van de Benelux. Verder is hij vooral bekend van zijn spectaculaire drumwerk bij dj Armin van Buuren, waarmee hij de hele wereld rond tourde.

Olaf Fase (zie foto boven dit artikel) is vast bandlid van Slagerij Van Kampen, maar speelde daarnaast samen met veel artiesten uit de Nederlandse top. Om maar wat namen te noemen: Waylon, Danny de Munk, Roel van Velzen, Nielson, Tim Akkerman en ga zo maar door. In april was hij nog prominent te zien in de tv-registratie van The Passion.

Han Kerkhof is op Instagram en Youtube geen onbekende naam. De drummer maakt video’s van hoge kwaliteit en haalt daarbij vaak inspiratie uit een geluid of object. Check bijvoorbeeld zijn originele Scissors' Groove:  

Mick Gravee is drummer bij verschillende groepen zoals De Coronas en Dreamteam. Ook is hij drumdocent op de Popschool Parkstad en op zijn eigen muzieklespraktijk in Roermond en Geleen.

Frank Moezelaar is een drummer met een verhaal. Zijn linkerarm en -been zijn deels verlamd, en hierdoor was drummen voor hem meer dan muziek maken alleen; hij verbond drummen aan het overwinnen van zijn handicap. Het mag niet verbazen dat Rick Allen van Def Leppard daarbij voor hem een groot voorbeeld was.

 

Bekijk hieronder een sfeerimpressie van de Drumdag 2016:

Stockenhof Muziek
Rijksstraatweg 193A
6573 CR Beek-Ubbergen
Check de site van Stockenhof Muziek