Release van de Week: Gerri Jäger - Live at Vrooom

Vandaag verschenen – 19 april 2019

Muzieknieuws 19-04-2019 09:48

Drummer Gerri Jäger komt vandaag uit met zijn nieuwe ep ‘Live at Vrooom’, opgenomen tijdens de concertreeks Vrooom in Rotterdam. Hij presenteert het nieuwe album morgen, zaterdag 20 april in het Bimhuis, Amsterdam.

Elke vrijdag verschijnen er honderden nieuwe albums. De SWK-redactie pikt er elke vrijdag een uit om voor te stellen, inclusief video en een Spotify-playlist.

Gerri Jäger is een drummer die bekend staat om zijn semi-gestructureerde improvisatie en composities op drums, elektronica, een vintage keyboard en drumsynthesizer. Hij ging zich na zijn studie aan het Conservatorium van Amsterdam verdiepen in de experimentele muziek en is toen begonnen zijn drums te combineren met bovenstaande gear. Eerder dit jaar gaf Gerri Jäger vast een voorproefje van zijn EP met zijn try-out in Steim te Amsterdam.

Bekijk de video hieronder:

Bijzonder is dat deze plaat fysiek alleen gereleased wordt op cassette. Maar wees gerust, digitaal is Live at Vrooom ook beschikbaar. De ep wordt uitgebracht via Flop Records en is daarmee de eerste release van dit nieuwe Amsterdamse label. 
Naast zijn solo-optredens kennen we Jäger ook van ‘KNALPOT’, het duo dat in de Amsterdamse underground én Europese festivals steeds bekender wordt door hun bijzondere elektronica en improvisaties. Verder is hij lid van Naked Wolf. Met ‘STUG’ speelde hij afgelopen zomer op North Sea Jazz en hij in het Gerri Jäger Double Duo’ speelt hij met Frank Rosaly, Raphael Vanoli en Giray Gürkal. Nieuwe projecten waar hij mee bezig is, zijn Marieke Verbiesen’s ‘Loud Matter’ en ‘Grafwerk’.  

Beluister hieronder het gehele album:

zoeken
zoeken