Bløf wint popprijs 2003

Muzieknieuws 14-01-2004 01:17

De Zeeuwse popgroep Bløf, met drummer Norman Bonink in de gelederen, heeft de Popprijs 2003 gewonnen. Dit werd bekendgemaakt tijdens het Noorderslagfestival in De Oosterpoort in Groningen.

De jury koos voor Bløf omdat de band naar haar oordeel "al jaren een rots in de branding is binnen de Nederlandse pop".
"De band heeft in het afgelopen decennium een hoogstaand oeuvre afgeleverd, dat hartverwarmend en eigenzinnig is. Blof is een voorbeeld voor de popwereld."

Bløf reageerde met: "Bedankt. Laten we niet lullen maar spelen", en begon meteen met het overwinningsconcert. Na afloop van het optreden gaf zanger Pascal Jakobsen alsnog een uitgebreide reactie:

"Het is een groot compliment deze prijs te krijgen. We zijn geen eendagsvlieg gebleken, na zes goede jaren. Maar mocht de prijs in de toekomst in handen vallen van een Idol, geven we hem terug."

De jury van de Popprijs ontkende geruchten vooraf dat Bløf bij voorbaat zou winnen. Er werd de laatste tijd door fans gespeculeerd over het feit dat de Zeeuwen de prijs zou krijgen. Vooral het verplaatsen van een concert in België, dat aanvankelijk zaterdag plaats zou vinden, werd door velen gezien als een veelzegende aanwijzing.

De Popprijs is een toevoeging aan het indrukkwekkende aantal prijzen en onderscheidingen van de Zeeuwse formatie. De band won onder meer een Zilveren en Gouden Harp en diverse Edisons, en wist zelfs een plek te veroveren in het Guinness Book Of Records voor het “meest noordelijke concert ooit”.

Aan de Popprijs, een initiatief van de BV Pop, is een bedrag van €10.000 verbonden. Bløf ontving tevens een beeldje van Theo Mackaay.

Eerdere winnaars waren tot nu toe: Anouk, Arling&Cameron, Bettie Serveert, Marco Borsato, Herman Brood, Claw Boys Claw, Eboman, The Ex, Junkie XL, The Nits, Osdorp Posse, Postmen, Mathilde Santing, The Scene, DJ Tiësto, 2 Unlimited en Urban Dance Squad.

zoeken
zoeken