Blf wint popprijs 2003
Muzieknieuws 14-01-2004 01:17
De Zeeuwse popgroep Blf, met drummer Norman Bonink in de gelederen, heeft de Popprijs 2003 gewonnen. Dit werd bekendgemaakt tijdens het Noorderslagfestival in De Oosterpoort in Groningen. De jury koos voor Blf omdat de band naar haar oordeel "al jaren een rots in de branding is binnen de Nederlandse pop".
"De band heeft in het afgelopen decennium een hoogstaand oeuvre afgeleverd, dat hartverwarmend en eigenzinnig is. Blof is een voorbeeld voor de popwereld."

Blf reageerde met: "Bedankt. Laten we niet lullen maar spelen", en begon meteen met het overwinningsconcert. Na afloop van het optreden gaf zanger Pascal Jakobsen alsnog een uitgebreide reactie:

"Het is een groot compliment deze prijs te krijgen. We zijn geen eendagsvlieg gebleken, na zes goede jaren. Maar mocht de prijs in de toekomst in handen vallen van een Idol, geven we hem terug."

De jury van de Popprijs ontkende geruchten vooraf dat Blf bij voorbaat zou winnen. Er werd de laatste tijd door fans gespeculeerd over het feit dat de Zeeuwen de prijs zou krijgen. Vooral het verplaatsen van een concert in Belgi, dat aanvankelijk zaterdag plaats zou vinden, werd door velen gezien als een veelzegende aanwijzing.

De Popprijs is een toevoeging aan het indrukkwekkende aantal prijzen en onderscheidingen van de Zeeuwse formatie. De band won onder meer een Zilveren en Gouden Harp en diverse Edisons, en wist zelfs een plek te veroveren in het Guinness Book Of Records voor het meest noordelijke concert ooit.

Aan de Popprijs, een initiatief van de BV Pop, is een bedrag van 10.000 verbonden. Blf ontving tevens een beeldje van Theo Mackaay.

Eerdere winnaars waren tot nu toe: Anouk, Arling&Cameron, Bettie Serveert, Marco Borsato, Herman Brood, Claw Boys Claw, Eboman, The Ex, Junkie XL, The Nits, Osdorp Posse, Postmen, Mathilde Santing, The Scene, DJ Tisto, 2 Unlimited en Urban Dance Squad.

drummer links