Programma Herfstfest 13 oktober in Den Haag is rond!
Met Dennis Chambers, Richard Spaven, Ian Matthews en vele anderen
Muzieknieuws 12-08-2019 21:08
Het programma van het Drumfestival Herfstfest, is compleet. Het Paard in Den Haag wordt die zondag 13 oktober the place to be voor iedereen die iets met drummen heeft. Het programma is spectaculair, met optredens en workshops door vele topdrummers in de Grote Zaal, Kleine Zaal én het Podiumcafé, de finale van de Herfstfest Anthem Contest, uitreiking van de Slagwerkkrant Poll Awards, een drumbeurs en giveaways. Slagwerkkrant is partner van Herfstfest.

Koen Herfst viert met zijn Herfstfest, inmidddels uitgegroeid tot het grootse drumfestival van de Benelux, een lustrum: het wordt alweer de vijfde editie. 

Bekijk als eerste eens de aftermovie van de 2018-editie! Was je er niet bij, dan weet je wat je zondag 13 oktober te doen staat! 

De line-up 2019 kunnen we nú bekendmaken!!! 

Dennis Chambers
Hij is de onbetwiste headliner van deze dag. Dennis Chambers combineert een virtuoze techniek met een diepe feel, heeft een rijke carrière in de funk en speelde met tal van fusionhelden. Sinds zijn levensbedreigende ziekte in 2014 is hij gelukkig weer helemaal terug.
In Slagwerkkrant 213, september-oktober 2019, vind je een openhartig interview met Chambers, voorafgaand aan deze clinic. Hij besluit het interview met de woorden: ‘Wat ik wél begrijp is jonge drummers die aan de zijkant van het podium staan en alles opzuigen wat je doet. Ik was precies zo. Als jonge gast stond ik naast Tony Williams en Billy Cobham alles te absorberen. Ik ben gewoon gek op drums en drummers, en daar gaat het om.’

Chambers in een recente video die hij voor Pearl drums maakte: 

Ian Matthews
Ook een niet te versmaden drummer, bekend geworden van zijn drumspel bij Kasabian. Compleet anders natuurlijk, en zo hoort het ook op een drumfestival; alle stijlen aanwezig. Maar opgepast: Ian Matthews mag dan al vijftien jaar de pure rockdrummer uithangen bij Kasabian, hij is begonnen als jazzdrummer, en speelt regelmatig funky gigs. Ook mag niet onopgemerkt blijven dat hij medeoprichter is van British Drum Company.

Check deze live-registratie met Kasabian.

 

Richard Spaven
Groovedrummer pur sang Richard Spaven pendelt regelmatig tussen de UK en Nederland. In juni zagen we hem nog spelen met Agnes Gosling op InJazz Rotterdam, en ook zagen we hem met Jameszoo. Hij werd bekend door zijn jarenlange samenwerking met Jose James. Zijn eigen albums zijn ware groove-verkenningen. Hij heeft er vier op zijn naam staan inmiddels, met als meest recente Real Time; een album dat bol staat van de intrigerende beats.  

Check deze recente video met zijn eigen trio: 

Lucas van Merwijk
Wereldberoemd in China! En natuurlijk al vele jaren wereldberoemd in Nederland. Hij krijgt dit jaar de Slagwerkkrant Poll Award voor Fusion/Crossover-drummer van het jaar; ongetwijfeld mede ingegeven door de release van zijn briljante soloalbum Climate Change.

Drumsolo van een paar jaar geleden alweer: 

 

Michael Schack
Hij afficheert zichzelf tegenwoordig als #DJDrummer. Michael Schack doet volledig solo, live én rechtstaand een pompende, interactieve en toegankelijke show, met zijn versies van de grootste hits van vroeger tot nu! Samen met Koen Herfst schreef en speelde hij het Herfstfest Anthem 2019. Klik hier om de track te downloaden en mee te doen aan de Herfstfest Anthem Contest.

Schack als #DJDrummer: 


 

Mira Burgers
Vorig jaar nog tweede in de Anthem Contest, nu zelf op het podium. Mira Burgers maakt snel furore met haar groovy stijl, en brede multi-instrumentale bagage, waarmee ze al indruk maakte op De Drummersdag in februari.

Ze is de drummer in de kersverse video voor Martin Verdonk's Master Sessions: 

Ilse Hofma (o.v.)
We zagen haar voor het eerst bij Wulf op Eurosonic Noorderslag. Ilse Hofma heeft een erg lekkere popgroove met een snaarstrakke timing.

Twee drumduo’s
Verder op het programma twee drumduo’s: Jeroen Vrolijk & Eddie van Dongen en 3Meets2, oftewel Vernon Chatlein en organisator Koen Herfst.

DrumDemons met Cesar Zuiderwijk
Plus wat ongetwijfeld weer de kers op de taart zal worden: het optreden van de Drum Demons met Cesar Zuiderwijk.

Uitreiking Slagwerkkrant Poll Awards
Jarenlang reikten we de Slagwerkkrant Poll Awards uit op het Drumworld Festival. Dit jaar vindt dat festival niet plaats. Daarom wijken we uit – met plezier - naar Herfstfest! Tijdstip van uitreiking wordt nader bekend gemaakt, net als van de rest van het programma. Volg de sites en onze social media!

Herfstfest Kids
De ochtend van het festival vindt voor het eerst ook Herfstfest Kids plaats; voor kinderen van 6-12 jaar. Ze kunnen kennis maken met slagwerk, en jong talent krijgt een podium.

Herfstfest Anthem Contest
Speciaal voor Herfstfest hebben Michael Schack en Koen Herfst het Herfstfest Anthem gecomponeerd. Speel het Herfstfest Anthem mee, maak er een drumvideo van en zorg dat je een plek in een van de halve finales krijgt: zaterdagmiddag 14 september in Den Haag, of zaterdagmiddag 21 september in Q-Factory, Amsterdam. De winnaars van de halve finales doen mee aan de Finale tijdens Herfstfest op 13 oktober in het Paard in Den Haag. De winnaar kan geweldige prijzen winnen!
Klik hier om de track te downloaden en mee te doen!

Slagwerkkrant is partner van Herfstfest

DRUMFESTIVAL HERFSTFEST
Tickets € 17,50 incl. servicekosten op www.paard.nl
Zondag 13 oktober, Paard, Den Haag
www.herfstfest.com