Premiere van onze Aquarium Sessions videos
Ethan Johns With The Black Eyed Dogs bij ons op de redactie!
Muzieknieuws 03-04-2019 11:52
Met trots presenteren we de première van Aquarium Sessions: miniconcerten bij ons op de redactie! Ethan Johns With The Black Eyed Dogs is de eerste formatie die onze kleine videostudio bezocht! Resultaat: drie prachtige songs van dit trio uit de UK.

Met onze redactie houden we kantoor in muziekmakerscentrum Q-Factory in Amsterdam. We hebben daar met onze magazines Musicmaker, Slagwerkkrant, Gitarist, De Bassist en Interface een kleine ruimte die vanwege de grote ramen bekend staat als ‘het aquarium’. In die karakteristieke ruimte organiseren we vanaf nu regelmatig de Aquarium Sessions: akoestische sessies van interessante muzikanten. We publiceren de sessies op Facebook en op onze YouTube-kanalen. 

Q-Factory
De eerste sessie staat online! Als drieluik. Ethan Johns With The Black Eyed Dogs speelde in trioformatie drie songs voor ons, voorafgaand aan het concert dat ze de avond erna in Q-Factory zouden geven, daar ook met drummer en pedal steel gitarist. 

Americana
De drie songs staan in studioversie op het nieuwe album van Ethan Johns, Anamnesis. Het is organische americana, soms Beatle-esque, met nummers waarin Johns meeslepende verhalen vertelt: 'Veel is begonnen met de songteksten. Die zijn grotendeels geschreven voordat er muziek was. Een ongebruikelijke werkwijze voor mij. Maar in mijn geest opende zich een sluis: de woorden bleven er maar uit stromen. Een ononderbroken stroom van gedachten die we achteraf probeerden vorm te geven.' 

De video's
Het resultaat hoor en zie je hier, gespeeld en gefilmd bij ons op de redactie, in de eerste, felle lentezon! 

Ethan Johns With The Black Eyed Dogs 
Leaving It All behind - Aquarium Sessions - March 22, 2019

 

Ethan Johns With The Black Eyed Dogs 
Runaway Train - Aquarium Sessions - March 22, 2019 

Ethan Johns With The Black Eyed Dogs 
Jackie Lee - Aquarium Sessions - March 22, 2019

 

Line-up: Ethan Johns, guitar & vocals, Nick Pini, bass & vocals, Georgina Leach, violin & vocals.
www.ethanjohns.com

Abonneer je op ons YouTube-kanaal Aquarium Sessions! 
Bovenstaande drie video's zijn gepubliceerd op ons nieuwe YouTube-kanaal Aquarium Sessions. Als je je abonneert op dat kanaal krijg je vanzelf de video's binnen die we binnenkort gaan maken: er staan sessie op til met Eagle-Eye Cherry (21 april), Tyler Ramsey (25 mei), en Sons of the East (29 mei), die op genoemde data concerten geven in Q-Factory Amsterdam 
Klik hier om je (gratis natuurlijk) te abonneren

The Black Eyed Dogs
Ethan Johns is producer, engineer, mixer, songwriter en multi-instrumentalist. Hij was producer voor albums van toppers als Paul McCartney, Laura Marling, Rufus Wainwright, The Jayhawks, Kings Of Leon en Ray Lamontagne. Maar natuurlijk is hij ook frontman van zijn eigen band Ethan Johns With The Black Eyed Dogs.

Aquarium Sessions is een project van Musicmaker, Gitarist, Slagwerkkrant, De Bassist en Interface; media for musicians. 

Mede mogelijk gemaakt door Q-Factory Amsterdam

Powered by Audient, Auralex, Blue, Bose.Video-coördinatie & Editing: Paul Scheepmaker 
Sound engineer & Soundmix: James Powell m.m.v. Michel Vermeulen 

Opnamelocatie: Aquarium Sessions - Keijser 18 Mediaproducties - Q-Factory, Atlantisplein 1, Amsterdam 

Met dank aan: Q-Factory, Bouke Bijlsma, Jean-Louis Gayet, Iris Teunissen, Willem Kniknie, Marcel Willemsen, Ronald Willemsen, Erk Willemsen, Frits Jonker, Bram Jonker, Pro Media Connect (Ben Littlewood).