Release van de Week: Toto - 40 Tours Around the Sun
Vandaag verschenen - 22 maart 2019
Muzieknieuws 22-03-2019 06:03
Toto komt vandaag met het live-album ’40 Tours Around the Sun’. Het album is op 17 maart 2018 opgenomen in de Ziggo Dome. Naast een enorme reeks bekende nummers speelde de band ook nummers die ze normaal gesproken niet live uitvoeren en twee recent opgenomen tracks van het album ’40 Trips Around the Sun’. Dat album kwam uit ter ere van hun 40-jarige bestaan.

Het album kan je op allerlei manieren aanschaffen: dvd, bluray, dvd & 2cd's, bluray & 2cd’s, 3lp vinyl en 2cd’s en is natuurlijk ook digitaal beschikbaar, zie het slot van dit artikel!

Naast het gehele live-optreden bevat de dvd ook een interview met de vaste bandleden Steve Lukather, David Paich, Steve Porcaro en Joseph Williams. Bekijk hieronder de trailer van het album:

Bij het live-optreden van vorig jaar waren 18.000 fans aanwezig in een uitverkocht Ziggo Dome. De band bestaat al 40 jaar en juist nu komen nummers als ‘Africa’, ‘Hold the Line’ en ‘Rosanna’ weer helemaal terug.  Hieronder zie je ‘Rosanna’, live vanuit de Ziggo Dome in 2018:

 

Shannon Forrest
Drummer in de Toto-formatie op deze plaat is Shannon Forrest, alweer sinds 2015 lid van de band, als plaatsvervanger van Keith Carlock. Forrest is bekend van de supergroep The Dukes Of September. 

Forrest is groot in de country-scene. Als sessieman is hij niet meer weg te denken uit de scene van Nashville. Hij heeft samengewerkt met artiesten als Brooks & Dunn, Taylor Swift, Carrie Underwood en Toby Keith.

Het is een rare stap om als countrymuzikant bij Toto te gaan drummen. Toch was het een logisch proces: ‘The thing that led me there was when I met Mike McDonald. I was recording with my band at his studio and ended up staying set up there for seven years.’

Dankzij het managment van Mike McDonald kwam Forrest in contact met sing-songwriter Bob Scaggs, en nog eerder, op 19-jarige leeftijd, ontmoette hij David Hugante, de originele bassist van Toto. Hierdoor kwam hij al veel eerder dan gedacht op de radar van de band. ‘Through working on my own music and working with Mike, I established myself in a different form of music, and I was no longer dealing with being known as just a country musician.’

Beluister hieronder het gehele album: