Muziekwinkel Dirk Witte verdwijnt uit Amsterdam
Parkeerbeleid en toerisme doen muziekhandel de das om
Muzieknieuws 27-12-2018 11:25
In het centrum van Amsterdam domineren de Nutella-shops, souvenirwinkels, coffeeshops en andere toerisme-gerelateerde activiteiten. In dat centrum waren tot voor kort nog drie muziekwinkels te vinden: Dijkman Muziek, Muller Muziek en Dirk Witte. Dijkman aan de Rozengracht is de enige shop die nog over is in het centrum, want onlangs hield Muller Muziek ermee op en nu vertrekt ook Dirk Witte.

Al 80 jaar en drie generaties zit de Dirk Witte Musicstore in Amsterdam, nu al geruime tijd aan de Vijzelstraat. Diverse van onze in Amsterdam wonende auteurs en talloze andere muzikanten hebben daar in de loop der jaren prachtige instrumenten en apparatuur aangeschaft. Dirk Witte was een echt instituut.

Maar de locatie van de winkel zorgt er voor dat er vooral veel toeristen binnenlopen en die kopen enkel een ukelele of een T-shirt. Verder wordt het voor de 'serieuze' klanten steeds lastiger om per auto de winkel te bereiken.

De Amsterdamse winkel gaat dan ook dicht, maar Dirk Witte verdwijnt gelukkig niet. Men gaat zich per 1 februari 2019 vestigen op de Amsterdamsestraatweg 340-342 in Utrecht. Daar kun je gratis parkeren en het is op loopafstand van treinstation Utrecht Zuilen.

Jammer voor Amsterdam, maar wel goed nieuws voor mensen uit Utrecht en omgeving! De inventaris van de Amsterdamse winkel gaat vanwege de verhuizing met 15% korting de deur uit.

website

Facebook

AT5 video over Dirk Witte