Utrechts eerbetoon aan Herman van Veen

Muzieknieuws 28-09-2005 12:21

2005 is een dubbel jubileumjaar voor Herman van Veen: de Utrechtse duizendpoot is 60 jaar geworden en zit 40 jaar in het vak.

De redactie van 3voor12/Utrecht vond het dan ook de hoogste tijd voor een eerbetoon. Daarom wordt binnenkort het eerste CD-eerbetoon aan Herman van Veen uit de Nederlandse pophistorie uitgebracht.

"We Hebben Maar Een Paar Minuten Tijd - Een Hommage Aan Herman van Veen" bevat zestien nummers van aanstormende Utrechtse acts in allerlei uiteenlopende genres.

Tot de deelnemende muzikanten behoren de Nederlandstalige nu-metalband VanKatoen, de punkrockers van Carrera, Jiggy Djé van de Amersfoortse rapgroep D.A.C, gothic metalpioniers Orphanage en Nobody Beats The Drum, het dancecollectief dat eind 2003 de Grote Prijs van Nederland op zijn naam schreef.

Artiesten als cabaretière en radiomaakster Claudia de Breij, aanstormend talent Impossible Situations (pseudoniem van Bram de Wijs, ook actief als drummer) en het veelgeprezen singer-songwriterduo Solo (soms met slagwerker Jan van Eerd als toevoeging) zoeken het in rustiger vaarwater en vertalen op gepaste wijze het van Van Veen zo gekende luisterlied.

Met dit exclusieve project wil 3voor12/Utrecht zowel de tijdloosheid van het oeuvre van Herman van Veen als de veelzijdigheid van de hedendaagse Utrechtse muziekscene benadrukken.

Daarom heeft de redactie van 3voor12/Utrecht zestien jonge talenten uitgenodigd, die met zijn allen een fraai overzicht geven van dit brede muzikale palet bestrijken. Auteur Ingmar Heytze schrijft terecht in zijn voorwoord van het album:
“Op deze CD staat een generatie muzikanten die nog moest worden geboren – wie weet is een enkeling verwekt met zijn muziek op de achtergrond – toen Herman van Veen al triomfen vierde in Carré. Voor hen is hij er altijd al geweest."

De release wordt op dinsdag 8 november gepresenteerd met een avondvullend programma in de Utrechtse poptempel Tivoli. Daar zal het album officieel worden overhandigd aan Herman van Veen zelve.

Het album kost 12 euro en verschijnt in een gelimiteerde oplage van 500 exemplaren. Hij is te bestellen via de website van Utracks, de radiotak van 3voor12/Utrecht. De opbrengsten van de cd gaan bovendien naar het goede doel: muziekschool José de la Cruz Mena in León (Nicaragua), de zusterstad van Utrecht. Op deze manier steunen de hedendaagse Utrechtse muzikanten hun collega's in Nicaragua.

zoeken
zoeken