Jimi Hendrix tribute - met Marijn van den Berg, Hedon All Stars en speciale gasten
Viering 75ste geboortedag Hendrix, 50 jaar ďAxis: Bold As LoveĒ
Muzieknieuws 17-11-2017 13:29
Op 27 november is het precies 75 jaar geleden dat Jimi Hendrix in Seattle werd geboren. Tijdens drie concerten in Effenaar, Hedon en Q-Factory wordt de Amerikaanse gitaarlegende geŽerd door een Hendrix tributeband, bestaande uit een vaste groep muzikanten van de Hedon All Stars (Zwolle), aangevuld met enkele grote namen uit de Nederlandse muziekwereld. Drummer van dienst is Marijn van den Berg (o.a. Jan Akkerman).

 

Tijdens de concerten wordt het album Axis: Bold As Love – dat precies 50 jaar geleden uitkwam – integraal gespeeld. Dit tweede album van The Jimi Hendrix Experience bevat klassieke tracks als Little WingCastles Made Of Sand en If 6 Was 9.

Marijn van den Berg

Vooral dat laatste nummer is een mooie uitdaging voor vaste Hedon All Stars-drummer, Marijn van den Berg (hij deelt de All Star-kruk met Bauke Bakker, die in deze periode echter on the road is met Her Majesty-theatertour Marrakesh Express - a tribute to Crosby, Stills, Nash & Young) Vanwege stiltes, de accenten, de bijzondere feel, en de bijna drumsolo-achtige partijen die Mitch Mitchell daar speelt. We zijn benieuwd naar zijn invulling daarvan!

Marijn van den Berg is behalve vaste drummer van de Jan Akkerman Band een van de meestgevraagde sessiedrummers van Nederland. Vaak in nauwe samenwerking met bassist Serge Bredewold speelt hij met zo’n beetje alle grote artiesten uit de Nederlandse muziekwereld: van Nick & Simon, Jan Smit en Edsilia Rombley tot Wolter Kroes en Ruth Jacott. En als er op tv livemuziek is, heb je een goede kans dat je hem achter het drumstel ziet zitten: Beste Zangers van Nederland, The Passion, Vrienden van Amstel Live.

Marijn van den Berg bij "Beste ZangersVan Nederland"

Naast dit gedegen commerciele werk toont Van den Berg zich een liefhebber en muzikale duizendpoot bij Nederlandse gitaarlegende Jan Akkerman en in diverse tribute-projecten met Hedon All Stars.

en in een ver verleden met gemene soulfunk bij The Real Centimeters; ook met bassist Serge Bredewold en percussionist Rick Mensink

 

Naast Marijn van den Berg bestaat de Hendrix tributeband uit Serge Bredewold (basgitaar/zang), Bas Schouten (gitaar/zang), Gertjan van de Weerd (toetsen/zang) en Rick Mensink (percussie). Speciaal voor dit eerbetoon wordt de band bijgestaan door onder meer Vedran Mircetic (De Staat), Pablo van de Poel (DeWolff), Twan van Gerven (Beef, Kenny B), Jan Dulles en Jaap Kwakman (twee van de 3J’s) en zanger Merijn van Haren (Navarone).

zanger Merijn van Haren van Navarone

 

Data
26 nov. Effenaar, Eindhoven
27 nov. Hedon, Zwolle
28 nov. Q-Factory, Amsterdam