Poppunt Sessions: Music InsideOut
Met Thurston Moore (Sonic Youth) en John Stanier (Battles)
Muzieknieuws 05-10-2017 20:24
Tussen 16 en 29 november slaan het Belgische Poppunt, Muziekodroom, AB, Muziekcentrum Trix en Het Depot de handen in elkaar voor de Poppunt Sessions: vier inspirerende sessies over muziekmaken.

De Poppunt Sessions vinden plaats op 16, 23, 25 en 29 november in respectievelijk de Muziekodroom in Hasselt, Ancienne Belgique in Brussel, Muziekcentrum Trix in Antwerpen en Het Depot in Leuven. Tickets kosten € 10,- in voorverkoop en € 13,- aan de kassa en zijn verkrijgbaar via sessions.poppunt.be.

Hasselt 
De Hasseltse Muziekodroom bijt dus de spits af op donderdag 16 november. Gitaargod Thurston Moore richtte ooit Sonic Youth op, speelt bijna veertig jaar later nog steeds de festivals plat en cureert tussendoor ook nog het Kortrijkse Sonic City-festival. In de Muziekodroom vertelt hij waar hij de inspiratie blijft halen. Laten ook in hun kaarten kijken op donderdag 16 november: de Luikse punkers van Cocaine Piss, Hypertension Records-oprichter Ralf Leesen, en de eigenzinnige boekers van Live Fast Die Young.

Brussel
Blogger en manager Jarri Van der Haegen aka Disco Naïveté en de Gentse poprevelatie Charlotte Adigéry (WWWater) vertellen op donderdag 23 november hun verhaal in de Brusselse AB, én brengen bovendien schoon volk mee. Ed Horrox - Head of A&R bij het legendarische Britse indielabel 4AD — deelt z’n inzichten in de muziekindustrie. Kunstenares en zangeres Hannah Diamond maakt deel uit van het Britse collectief PC Music en vertelt hoe ze haar imago tot in de puntjes polijst, en ook Amenra’s Colin H. Van Eeckhout vertelt hoe hij z’n zaakjes voor elkaar krijgt.  XL Session
Wie echt niet genoeg krijgt van muziek, kan op zaterdag 25 november z’n hart ophalen tijdens de XL Session in het Antwerpse muziekcentrum Trix. Drumlegende John Stanier van Battles en Helmet deelt z’n tips & tricks, de IJslandse klankarchtitect Valgeir Sigurðsson (Björk, Feist, Damon Albarn) legt uit hoe je een eigen sound creëert, en Bob Van Heur van het vooruitstrevende Utrechtse festival Le Guess Who geeft inzicht in z’n programmatieproces. Radio-icoon Ayco Duyster geeft een lesje in vastberadenheid, en Illuminine zorgt voor neo-klassieke soundscapes bij dat alles.

Maar daar stopt het niet. Specialisten van Roland, Ableton en de muziekhogeschool PXL-music onthullen hun gear- en production-geheimen, tijdens de Business lectures ontdek je alles over de zakelijke kant van muziek maken, én welgeteld veertig professionals uit de muziekindustrie staan paraat om de tracks van de volgende generatie van gefundeerde feedback te voorzien.

Leuven
Tot slot staat hiphop centraal in op woensdag 29 november in Het Depot in Leuven. Rapper en producer Oddisee, dj en tastemaker LeFtO en de bezielers van het Berlijnse Jakarta Records werpen een blik op hiphop anno 2017. Coely & DVTCH NORRIS doen samen met hun label/management Beatville hun parcours uit de doeken, en de West-Vlaamse hiphopper/poëet Brihang verschijnt in beeld.

Tickets kosten € 10,- in voorverkoop en € 13,- aan de kassa en zijn verkrijgbaar via sessions.poppunt.be.