Zildjian Experience met Ash Soan
Drumclinics met Engelse sessiecat - 4 & 5 september 2017
Muzieknieuws 21-08-2017 16:08
Britse topsessiedrummer Ash Soan komt naar de Benelux om clinics te geven tijdens de Zildjian Experience-dagen in Key Music St Niklaas (4-9) en Rotterdam Drum Department (5-9).

Ash Soan is een Britse drummer die veel indrukwekkend sessiewerk heeft gedaan (o.a. Adele, Ronan Keating, Robbie Williams), en daarbij opvalt met zijn diepe groove en karaktervolle sound. In Slagwerkkrant 196 (november-december 2016) kwam Mark Eeftens nog met een Notentip waarin hij een mooie fill van Soan behandelde

Dit is de transcriptie die Mark Eeftens daarbij maakte

 

Mark schreef daarbij:

'Door Hans van Oosterhout werden we getipt over een filmpje van drummer Ash Soan, die op buitengewoon appetijtelijke wijze het nummer The Punch mee drumt. Op 1:50 minuten speelt Soan deze niet heel moeilijke, maar wel erg lekkere fill. Let op, hij begint met links! Op iTunes kun je voor € 1,99 het nummer aanschaffen in drie versies: een met drums, een zonder en een met alleen de drumpartij. Heerlijk meespeelwerk!'

En dit is de desbetreffende video:

 

Bezoek ook eens Ash Soan’s Youtube-kanaal; daar krijg je een goed idee van de feel van deze bijzondere drummer en begrijp je waarom de groten hem vragen om hun tracks in te spelen.

Zildjian Experience is een evenement waarbij een dag lang de producten van het legendarische bekkenmerk in het zonnetje staan. Hoogtepunt is natuurlijk het optreden van een gerenommeerde drummer uit de Zildjian-stal; in dit geval dus Ash Soan.

 

Daarnaast kun je exclusieve Limited Edition Prototype bekkens testen; probeer ze uit met de nieuwste modellen Zildjian drumsticks, en maak gebruik van de bijzondere aanbiedingen die er die dag natuurlijk gelden. Ook kun je kennismaken met directeur Research & Development Paul Francis; iemand die werkelijk alles weet van alle Zildjian-producten. Toegang is gratis.

4 september - Key Music, St Niklaas
5 september - Rotterdam Drum Department, Rotterdam, 15.00 - 21.00 uur