Kensingtons Niles Vandenberg neemt 1e exemplaar 200ste editie Slagwerkkrant in ontvangst
Slagwerkkrant 200 met coverinterview Niles Vandenberg!
Muzieknieuws 16-06-2017 10:25
Gisterenavond is door Slagwerkkrant-uitgever Erk Willemsen het eerste exemplaar van de 200ste editie van Slagwerkkrant uitgereikt aan KensingtonĀ’s drummer Niles Vandenberg. Hij staat op de cover van dit tweehonderdste nummer dat al bijna 35 jaar elke twee maanden verschijnt.

Nummer 200 is natuurlijk een extra dikke uitgave. Niles Vandenberg prijkt op de cover, voorafgaand aan de vijf uitverkochte concerten van Kensington in de Ziggo Dome in november.

Ook heeft Slagwerkkrant maar liefst 56 topdrummers uit binnen- en buitenland gevraagd naar dé tip voor de drummer die beter wil leren spelen, resulterend in de 16 pagina's lange feature ‘De beste 200 drumtips ooit’.

Ian Paice was met Deep Purple in Nederland en Jean-Paul Heck sprak met hem! 

Ook spreken we met Thijs van der Heijden, de man achter CustomDrums.nl, die op 23 juni met Cyril Directie in de tv-serie 'De nieuwe Stradivarius' hoe hij een drumkit bouwt.

Tests in deze editie van Sonor drums, Paiste en Stagg bekkens, Lignum snaredrums, Meinl cajóns en Facus stokken. Van de Sonor SQ1 drums en de Paiste 900 en 900 Color Sound bekkens presenteren we ook weer Slagwerkkrant Video Reviews!

Met het verschijnen van deze Slagwerkkrant kan er ook weer gestemd worden: wie krijgen in 2017 de Slagweerkkrant Poll Awards. Klik hier om te stemmen

In de sectie Slagwerkkrant Plus op deze site kunnen allerlei extra’s bij de artikelen bekeken worden.