Yamato-drumspektakel naar Nederland
23 shows tot 6 juni 2017
Muzieknieuws 03-05-2017 22:57
We maken er geen gewoonte van optredens aan te kondigen, want als magazine voor alle muzikanten kunnen we dan wel aan de gang blijven. Maar voor dit bijzondere gezelschap uit Japan maken we graag een uitzondering. De Yamato-drummers uit Japan brengen een drumspektakel dat je tenminste één keer gezien moet hebben.

Het Yamato-gezelschap bestaat al sinds 1993 en deed Nederland en België al vele malen aan, maar deze keer mag je het zeker niet missen. De nieuwe wereldtour onder de naam The Challengers is weer een groots spektakel met naast imponerende drums ook veel aandacht voor kostuums (van David Bowie-dresser Kansai Yamamoto), vormgeving en belichting.

Topsport
Yamato brengt de eeuwenoude kunst van het Taiko-drummen naar het theater, maar doet dit op een manier die zelfs de meest kritische toeschouwer uit zijn stoel blaast. Het bespelen van de soms manshoge trommels vereist nogal wat van de drummers. Het is pure topsport en alleen door uiterste fysieke en mentale concentratie weten de zeven vrouwen en negen mannen een voorstelling tot een goed einde te brengen. Dat de drummers daarbij elk gemiddeld zo’n twee liter vocht uitzweten, zegt genoeg.

De Yamato-drummers geven tussen 6 mei en 11 juni 2017 23 shows in Nederland. Hier alvast een impressie van wat je verwachten kunt: