Fantastic Four - 2 maart 2017
Shed met 4 top-Amerikanen en 2 NL-talenten
Muzieknieuws 22-02-2017 16:24
Shed Sessions NL organiseert opnieuwe een groot drumevent met Amerikaanse en Nederlandse drumhelden. Plaats van handeling, die donderdagavond 2 maart, is De Ark te Amersfoort. Reken op behoorlijk intimiderende drumclinics met gospelchops en pocket drums, en daarna is het natuurlijk weer shedden geblazen.

door Bouke Bijlsma

Dit wordt volgens Fabian Benjamins van Shed Sessions NL hét shed-event van het jaar! ‘Naast vier geweldige gospeldrummers uit de VS treden donderdagavond 2 maart ook twee artiesten uit onze eigen Shed Sessions NL-groep aan, waaronder Myron Matitawaer.’ En uiteraard volgt na al het clinicgeweld een open shed session waaraan iedereen die durft mee mag doen. De ervaring leert dat drummers op werkelijk elk niveau een plaatsje achter een drumstel kunnen bemachtigen, en vervolgens dus mogen samenspelen met een absolute topper!

De line-up:

 

Isaiah Johnson (Vifth Harmony) was al eerder in Nederland voor een shed session, en was ook een van de hoofdartiesten van Shed Sessions New York part 1. Chops en pure muzikaliteit!

Hier speelt Johnson tijdens de Shed Session USA 2015

 

Steve-o Evans (Smokey Robinson) is een professionele en clinicdrummer uit Washington DC, die op sociale media veel indruk achterlaat met zijn unieke chops! Daarnaast heeft hij gespeeld voor Smokey Robinson, Bobby McFerrin en Ledisi. Momenteel tourt hij over de hele wereld met drumclinics en workshops, en werkt hij met diverse artiesten.

Steve-O covert Bruno Mars
 

 

Kwesi Robinson (Guitar Center Drum Off Finalist!) is een 19-jarige drummer uit Trenton, New Jersey. Een toptalent en gospeldrummer+. Gospeldrummer+?Hij begon in de kerk maar heeft zich ontwikkeld in de meest uiteenlopende muziekstijlen: pop, punk, rock, r&b, hiphop, reggae, jazz et cetera. Hij werkt bij Studio Breed in Philladelphia als sessiedrummer, speelde met talloze artiesten en was een van de finalisten op de 28ste editie van de Guitar Center Drum Off in Los Angeles.

Kwesi Robinson tijdens de finale van de Guitar Center Drum Off

 

• Deronn Woodside (JJ Hairston) was ook eerder te bewonderen in Nederland met een shed session. Een gospeldrummer in hart en nieren. Laat je meeslepen door zijn tomeloze energie, gospelgrooves en energie op de set!

 Highlights van de clinic + shed die Deronn Woodside deed in Nederland 2014

 

En zoals gezegd ook twee shedhelden van Nederlandse bodem:

Sion Senior is een van dé gospeldrummers binnen het Nederlandse circuit; een echte pocketdrummer die zijn roots in de gospel heeft. Momenteel speelt hij voor Dwight Dissels en Elvis E, en tourt hij met SingOut Germany.

 


Myron Matitawaer was als vijftienjarige winnaar van Drumtalent Benelux 2015. Op de Musicfair 2016 gaf hij zijn eerste eigen clinic en tijdens Adams Drumworldfestival 2016 maakte hij indruk op niemand minder dan Dave Weckl met vette beats en coole gospelchops. Een fenomeen!

Myron Matitawaer met Dave Weckl op de cover van SWK196 (nov-dec 2016)

 

maart: 2, De Ark, Evertsenstraat 75, Amersfoort. 18.00 uur.

Check de Facebookpagina van Shed Sessions NL