Dat was weer een top Drummersdag!
Met Lucas van Merwijk, Michael Schack, Koen Herfst, Robin Assen, Jochen Hachgenei, Bernt Nellen en Fred Cohen
Muzieknieuws 06-02-2017 22:31
En toen stonden er om half tien 42 drummers voor de deur van Het Muziekpakhuis in Amsterdam om een dag lang clinics en lessen te volgen bij zeven topleraren tijdens De Drummersdag 2017, zondag 5 februari. Het werd een topdag!

De avond ervoor had Cesar Zuiderwijk die alle drie eerdere edities had meegemaakt, moeten afzeggen omdat hij doodziek was. Hij kon er echter voor zorgen dat een van de allerbeste drummers van dit moment hem op het allerlaatste moment kon vervangen, Koen Herfst.

Zondagochtend was organisator Fred Cohen, 35 jaar geleden oprichter van Het Muziekpakhuis, een muziekschool met 1400 leerlingen, en pionier van het bandcoaching in Nederland, al om zeven uur ter plekke, samen met Fon Janssen van Keymusic, om de zeven Roland V-drums, beschikbaar gesteld door Roland en Keymusic Amsterdam, op te stellen om de drumgroepen van Fred Cohen mogelijk te maken, altijd een van de hoogtepunten van De Drummersdag en de DrumDrieDaagse.

Om half negen was ook Lucas van Merwijk present, opdat hij zijn onchristelijk vroege clinic van 10 uur kon voorbereiden.

Zeist
En ja hoor, we hadden de deelnemers om half tien uitgenodigd, maar kort na negenen stonden ze al voor de deur, uit alle hoeken van het land, met dit keer een flinke Zeist-delegatie van drumleraar Toon Oomen, inmiddels ook zeer bekend vanwege zijn drumspel bij Beans & Fatback en Michelle David.

Latin
Om tien uur werd het startschot gegeven met een boeiende clinic van Lucas van Merwijk, die de beginselen van het latin drummen aan de veelal jonge drummers uitlegde, en liet horen hoe Earth, Wind & Fire in latinfunk klinkt. 

TD-50
Na die clinic waaierden de deelnemers in groepjes van zes over het gebouw uit, elk groepje bij een andere docent. Die cyclus herhaalde zich een paar keer, om na de lunch door te gaan met een enerverende clinic van Michael Schack. Hij bespeelde de gloednieuwe TD-50 en kreeg de handen op elkaar door zijn wervelende aanpak, superbe sounds en ontwapenende humor.

Cajon en meer
Daarna weer de cyclus, bij Jochgen Hagchenei op cajon, bij Robin Assen de beats van Navarone bestuderen, bij Bernt Nellen zien wat de pandeiro voor je drumspel kan betekenen, bij Koen Herfst allerlei tips en trucs meekrijgen, bij Michael Schack de diepte in gaan, en bij Fred Cohen slagwerkstukken voor zes drummers spelen. 

Om zeven uur was de dag voorbij en gingen deelnemers én docenten, na de groepsfoto natuurlijk, voldaan en volgevoerd met informatie weer huiswaarts. 

DrumDrieDaagse
Nu weer op naar de DrumDrieDaagse in augustus! Lees hier alles over het programma en hoe je je kan inschrijven. Klik hier

De Drummersdag is een project van initiatiefnemer Fred Cohen, Het Muziekpakhuis en Slagwerkkrant, en wordt mede mogelijk gemaakt door Roland V-Drums en Keymusic Amsterdam.