Shuffle Percussion - Slagveld - Laatste kans
Nog een keer slagwerkvoorstelling Slagveld
Muzieknieuws 07-12-2016 11:57
Op zondagmiddag 11 december is theater de Storm te Winterswijk het strijdtoneel van de allerlaatste uitvoering van "Slagveld" Met deze spectaculaire slagwerkvoorstelling trok Shuffle Percussion Group het afgelopen jaar succesvol door het land, en de plannen voor een nieuwe voorstelling liggen alweer klaar. Bijzonder, want Shuffle Percussion uit Groenlo is in beginsel een amateurgroep die vanuit een enorm enthousiasme en bezieling doodleuk al drie behoorlijk professionele slagwerkvoorstellingen op de planken heeft gezet. Komende zondag in Winterswijk dus de Laatste Slagveld, en dan op naar de volgende.
In 2011, ten tijde van eerste voorstelling "Slagroom", deden wij een interview met groepsleider John van Sonderen. Klik op het pdf-icoontje onder DOWNLOAD om het te bekijken. Hieronder zie je nog wat promo-video's van voorstelling "Slagveld".

 

Net als vorige voorstellingen Slagroom! en Slapstick is Slagveld energiek en muzikaal totaaltheater. Onder leiding van artistiek leider John Sonderen en onder regie van Hans Minnaert mixen de twaalf performers van Shuffle opzwepend slagwerk met elektronische muziek, fysiek muziektheater en humor tot een afwisselende voorstelling. Zo hoor je strakke Japanse ritmes, hypnotiserende Afrikaanse trommelgrooves, en swingende Braziliaanse sambabeats.

 

Bekijk hier de korte promovideo voor de allerlaatste uitvoering van Slagveld

 

Het creatieve team van Shuffle Percussion Group bestaat uit artistiek leider John Sonderen, student muziektheater Frans Kemna en regisseur-choreograaf Hans Minnaert. Sonderen en Kemna spelen beiden in de voorstelling Slagveld. Hans Minnaert heeft 22 jaar gewerkt als danser, musicus en choreograaf bij het Internationaal Danstheater in Amsterdam. Als co-regisseur en choreograaf heeft hij onder meer de theatervoorstelling Compassion van Carel Kraayenhof en de eerste twee theatervoorstellingen van Percossa op zijn naam staan. Percossa is een belangrijke inspiratiebron voor Shuffle Percussion Group.

 

Hieronder zie je nog een viertal korte fragmenten:

 

Wat?             Slagwerkvoorstelling Slagveld door Shuffle Percussion Group
Waar?           Theater de Storm, Winterswijk
Wanneer?      11 december 2016, 14.30 uur
Kaarten:        website Theater De Storm
Prijs:             € 21,50; kinderen tot 12 jaar € 16,-
Meer info:      website Shuffle Percussion Group