Adams International Percussion Festival van start
Percussion Seminar op vrijdagochtend 25 november met Glenn Kotche
Muzieknieuws 24-11-2016 09:20
Morgenochtend, vrijdag 25 november, 10.15u, start in Ittervoort het Adams International Percussion Festival met het gratis toegankelijke Tromp International Percussion Seminar: performances van Glenn Kotche, Dominique Vleeshouwers en Nancy Zeltsman en forumdiscussie met Pedro Carneiro, Arnold Marinissen, Nancy Zeltsman, Glenn Kotche en moderator SlagwerkkrantÂ’s Erk Willemsen.

Op het Adams International Percussion Festival kun je twee dagen lang, vrijdag 25 november en zaterdag 26 november, clinics en masterclasses volgen op het gebied van klassiek slagwerk. 

Op vrijdagochtend is er de kick-off onder de titel Tromp International Percussion Seminar met een keynote speech en mini-concert van Glenn Kotche, gevolgd door een forumdsiscussie met Glenn Kotche, Pedro Carneiro, Arnold Marinissen en Nancy Zeltsman en moderator Erk Willemsen, uitgever van Slagwerkkrant. Afsluitend zijn er presentaties en miniconcerten van Dominique Vleeshouwers en Nancy Zeltsman.

Locatie: Adams Concert Hall, Ittervoort
 

Programma Tromp International Percussion Seminar

10.15: Introduction by Erk Willemsen

10.30: Keynote speech and performance by Glenn Kotche

11.30: Forum discussion: Glenn Kotche, Nancy Zeltsman, Arnold Marinissen, Pedro Carneiro, moderator Erk Willemsen.  

12.30: Presentation and reading by Dominique Vleeshouwers

13.45: Nancy Zeltsman presents Alpha Marimba: Nancy Zeltsman signature Z frame

 
TROMP voelt de verantwoordelijkheid een voortrekkersrol te spelen wanneer het gaat om reflectie op en ontwikkeling van de beroepspraktijk. En voor slagwerk betekent dat een terug- en vooruitblik op een jonge, maar hele kansrijke en spannende beroepspraktijk. Slagwerk heeft in de vorige eeuw een explosieve ontwikkeling doorgemaakt binnen orkesten, in ensembles en als solo-instrument. Waar andere instrumenten een diepgewortelde traditie hebben, is slagwerk als klassieke instrumentgroep nog jong met niet meer dan een 100 jaar repertoire en als solo-instrument nog niet eens 50 jaar repertoire. Tegelijkertijd loopt slagwerk behoorlijk voor op andere klassieke instrumentgroepen. Er is veel meer verbinding met jazz en wereldmuziek, maar zeker ook met popmuziek, dance en theater.
https://www.tromppercussion.nl/programma-detail/3273

 

VR 25 NOV 2016
TROMP/Adams International Percussion Seminar
Glenn Kotche, Pedro Carneiro, Dominique Vleeshouwers, Nancy Zeltsman e.a.
10:00 UUR | ADAMS MUSICAL INSTRUMENTS, ITTERVOORT | SLAGWERK