DeWolff ontvangt inspiratieprijs
Prins Bernard Cultuurfonds beloont trio
Muzieknieuws 13-10-2016 17:22
De Nederlandse psychedelische rockband DeWolff krijgt op 10 november de inspiratieprijs van het Prins Bernard Cultuurfonds. Het trio wordt in de categorie Muziek beloont.
Zanger/gitarist Pablo van de Poel, drummer Luka van de Poel en toetsenist Robin Piso komen er goed vanaf bij de jury.

'DeWolff werd geboren in 2007 in Geleen en is uitgegroeid tot een van de meest gewaardeerde livebands van het land. Een eigenwijze, snoeihard rockende jonge band met reeds verschillende platen op zak. Onuitputtelijke energie, grandioos muzikantschap en grenzeloos enthousiasme maken hun shows in binnen- en buitenland tot een waar avontuur.'
 
 
 


Bovendien wordt de experimenteerdrang bejubelt door de jury. 'De jongens zijn niet bang een eigen muzikale koers te varen in een muzikaal landschap waarin dat niet vanzelfsprekend is en daarmee zijn ze inspirerend voor menig kunstenaar.'
 
De prijs wordt op 10 november uitgereikt door Theo Bovens, commissaris van de Koning en voorzitter van het bestuur van het Prins Bernard Cultuurfonds Limburg. Tijdens de uitreiking zijn er gastprekers en bands.

Zo maken Rino Vincken (eigenaar van de Sittardse platenzaak Music Machine), René Beerens (manager van DeWolff) en Nico Dijkshoorn hun opwachting. Daarnaast is er muziek van met optredens van Mitch Rivers & Marlies Kroon, Patrick & Vince van de Poel, Peter Beeker (Ongenode Gaste) en dj-duo Celluloid Gurus.