Segdrick Marsh in Amersfoort - zaterdagmiddag 5 november
Shed Sessions Netherlands organiseert clinic + shed Amerikaanse gospeldrummer
Muzieknieuws 12-10-2016 06:10
Opnieuw organiseren de mannen van Shed Sessions Netherlands een clinic+shed met een drummer uit de Amerikaanse gospelscene. Segdrick Marsh stond al een poosje op de verlanglijst, en was ook van de partij tijdens het geslaagde event Shed Sessions Worldwide New York Edition (waar de Nederlandse shedders Amerikaanse gospeldrummers lieten opdraven inÂ… New York). Zorg dat je erbij bent op zaterdag 5 november om 15:00 uur in De Ark te Amersfoort!

door Bouke Bijlsma

Segdrick Marsh speelde met topartiesten als Angie Stone en Patti Labelle, en is op dit moment vaste drummer van meerdere gospelacts, zoals Tonex. Hij speelt met diverse bands en zit ook nog regelmatig op de kruk tijdens locale kerkdiensten. Marsh is behalve drummer ook een getalenteerd toetsenist.

 

 

Zoals we inmiddels gewend zijn geeft Marsh eerst een clinic, met uitgebreide mogelijkheid tot het stellen van vragen, en daarna is het shedden geblazen. Over het fenomeen shed session schreven wij eerder:

It’s not a battle, it’s a shed! Die leus geeft goed de sfeer weer van dit uit de Amerikaanse gospelscene overgewaaide fenomeen. Het gaat er niet om de andere drummers te overklassen of weg te blazen. Het gaat erom dat je elkaar uitdaagt, inspireert, dingen voordoet, call-response, get connected. Er is altijd wel iemand waar je iets van kunt leren.

Het leuke is dat je als Nederlandse drummer – als je durft – gewoon achter een van de opgestelde drumkits kunt gaan zitten om samen te spelen met een Amerikaanse topmuzikant. Meestal wordt het geheel begeleid door een kleine band (bas, toetsen, gitaar), die al jammend een basic basis neerlegt voor al het drumgeweld. Meespelen is absoluut niet verplicht. Doe mee, of laat je gewoon inspireren met geweldige diepe grooves en toffe fills. Ontmoet andere muzikanten, vergroot je netwerk en je muzikale vocabulaire!

info: Shed Sessions Netherlands op Facebook

Eventbrite-ticket € 5,-
Aan de deur € 10,-

wat:               clinic+shed Segdrick Marsh
waar:             De Ark, Evertsenstraat 75, Amersfoort
wanneer:       zaterdag 5 november, 15.00 uur