Deze zondag Trilok Gurtu soloconcert in Grounds Rotterdam
Uniek soloconcert van legendarische Indiase percussionist op 2 oktober, 21.00 uur
Muzieknieuws 26-09-2016 09:10
Deze zomer zagen we hem op North Sea Jazz in trioformatie met de legendarische saxofonist Pharoh Sanders. Hij is veel op tournee met Jan Garbarek. En hij begint binnenkort weer aan een lange tour met zijn eigen band. Maar komende zondagavond staat hij eerst met een uniek soloconcert in de mooie, intieme zaal van Grounds in Rotterdam.

Bestel nu online je tickets! Klik hier

Trilok Gurtu heeft een compleet originele stijl en setup, waarin hij westerse drums en Indiase percussie fraai combineert. De laatste jaren speelde hij héél veel met de Jan Garbarek Group, maar deed daarbij nimmer Nederland aan. Ook tijdens de tour met zijn eigen band slaat hij Nederland over. Grijp dus je kans,  a.s. zondag, 21.00 uur in Rotterdam!

 

Gurtu brengt vanachter zijn hybride drumspercussiesetup een breed scala van geluiden en ritmes. Schijnbaar moeiteloos tovert hij onweerstaanbaar groovende ritmes uit zijn instrumenten, altijd met een waanzinnige sound. De tabla, uit zijn geboorteland India, heeft immer een speciale plek in zijn setup. Evengoed is er plaats voor elektronica, waterdrums, flashy splash bekkentjes, drumsteldelen en een enorme hoeveelheid percussie-effectjes; sounds die je nooit eerder gehoord hebt, van elektronisch tot eigen gemaakte percussie, van dance-beats tot natuurgeluiden.

Twintig albums
De carrière van Trilok Gurtu beslaat inmiddels vier decennia. In die tijd ontwikkelde hij zich van een geweldige begeleider van onder anderen zijn moeder, zangeres Shobha Gurtu, maar ook van John McLaughlin en Don Cherry, tot een bijzondere bandleider, die Indiase muziek en funk tot een geheel nieuwe stijl wist te verheffen. Hij maakte inmiddels twintig albums onder iegn naam, waarvan: Crazy Saints, Believe, Khatak, The Beat of Love, Broken Rhythms, Remembrance en, zijn tot nu toe laatste, Spellbound, vooral in het oor springen.

Luister naar een track van zijn laatste album Spellbound.Concert
Zondag 2 oktober, 21.00 uur
Podium Grounds, Pieter de Hoochweg 125, Rotterdam
Entree: voorverkoop: 22,50 euro / deur: 25 euro

Bestel nu online je tickets! Klik hier.  

Voor het Facebook-event, klik hier

Volledig concert van legendarische trioformatie met John McLaughlin, live 1989.

 

Volledig concert met zijn eigen band, 2014