Percussieconcert met de Ju Percussion Group (Taiwan)
Vrijdag 30 september in Muziekgebouw aan 't IJ in Amsterdam
Muzieknieuws 14-09-2016 15:05
Oost, West, traditie en vernieuwing in een groots concert van wat wordt geafficheerd als dé slagwerksensatie van Azië komt naar Brussel (28-9) en Amsterdam (30-9): de Ju Percussion Group.

De Ju Percussion Group is de eerste percussiegroep die ooit in Taiwan werd opgericht. Ze slagen er telkens weer in om met een sensationele mix van traditioneel en nieuw, drama en virtuositeit, onvergetelijke programma’s neer te zetten.

In dit concert brengt het gezelschap muziek van Chinese en Taiwanese componisten waarin een groot aantal traditionele, moderne en onverwachte percussie-instrumenten aan bod komen.


De Ju Percussion Group werd in 1986 opgericht door de Taiwanese slagwerker Ju Tzong-Ching. Hij bracht het ensemble in korte tijd tot grote hoogte. Daarnaast koppelde hij er ook een opleidingsinstituut aan, zodat de traditionele Taiwanese en Chinese slagwerkkunst bewaard en doorgegeven wordt. Door te werken met composers in residence is de Ju Percussion Group ook en vooral een laboratorium voor een nieuwe percussiesound.

De percussiegroep deed inmiddels meer dan 2500 voorstellingen in meer dan 28 verschillende landen over de hele wereld. Tegelijkertijd leidden ze meer dan 130.000 percussionisten op. Daarnaast creëerde JPG meer dan 200 werken in opdracht. De indrukwekkende groei van de Ju Percussion Group illustreert perfect de ontwikkeling van hedendaagse percussie op het eiland Taiwan. 

Tickets voor het concert in Muziekgebouw aan 't IJ in Amsterdam op vrijdag 30 september kan je online bestellen. Klik hier

september:
28, Bozar, Brussel; 30, Muziekgebouw aan ’t IJ, Amsterdam

Concertprogramma Ju Percussion:

Gérard Lecointe - 3 Epilogues
Lu Huan-Wei - J Effect
Lin Chin-Cheng - Marimbaconcert nr. 3 ’Notre-Dame de Paris’
Liu Yu-Yun Zhong Kui - Marrying His Sister Off
Chang Chiung-Ying - Solar Myth
Hung Chien-Hui - The Beauty of Gong
Ho Hong-Chi - Drumming Fest