Live verslag Drumworld Festival 2016
Adams Drumworld, Ittervoort, 11 september 2016
Muzieknieuws 11-09-2016 10:40
Lees hieronder wat we tijdens het Drumworld festival aan verslaggeving en videofragmenten online zetten van de clinics op het Slagwerkkrant Podium bij Adams Drumworld in Ittervoort. In omgekeerde volgorde van opkomst.

Drumworld Festival 2016 is ten einde. Een heel, goede, boeiende en hete dag, met veel bezoekers, die konden genieten van de meest uiteenlopende drumstijlen, gespeeld door de creme de la creme van de nationale en internationale drummersscene.

DAVE WECKL
Dave Weckl gaat van start met fraai handenspel, waarbij meteen duidelijk wordt hoezeer zijn spel draait om sound en dynamiek. Dat drumstel klinkt zo waanzinnig goed! 

Weckl heeft de afgelopen dagen ook heel succesvolle masterclasses gegeven in Ittervoort en dat trekt hij door in zijn clinic, met stimulerende adviezen op youtube de historie van de drums eens goed na te trekken, en met zijndemonstratie van het verschil in sound tussen traditional en matched grip: 'it's in the ghostnotes, and in the tip.'  


MILOS MEIER
Heel indrukwekkend gaat Milos Meier van start en halverwege zijn clinic toont hij ons zijn dubbele bassdrum chops to the max: 

 

 

HANS EIJKENAAR
Hans Eijkenaar besteedde zijn clinic aan 'drums bij The Voice'. Hij legde uit hoe hij de tracks die hij daar speelt benadert, hoeveel brijheid je kan nemen en wat zo interessant is aan het spelen van een track van Taylor Swift, een en ander resulterend in schitterend begeleidingsspeel van Eijkenaar, die na zijn clinic de Slagwerkkrant Poll Award voor drummer's drummer in ontvangst mocht nemen. 

 

VIRGIL DONATI
Virgil Donati begint aan zijn clinic: de ene na de andere grooveschakeling, natuurlijk zijn onnavolgbare fills, en smaakvolle backing tracks. 

 

 

 

DRE ENERGY
Dre Energy, momenteel de drummer van Cirque du Soleil aan de slag met zijn keiharde funky grooves. 

 

 

MYRON MATITAWAER
Myron Matitawaer opent het Drumworld Festival 2016 bij Adams Drumworld in Ittervoort om 11.00 uur 's ochtends op het Slagwerkkrant Podium. 


 

De veertienjarige winnaar van Drumtalent 2015 was speciaal  naar Ittervoort gekomen om een belangrijk onderdeel van zijn prijs in ontvangst te nemen: optreden als opener van het eerstvolgende Drumworld Festival. Wij zagen Myron al eerder aan het werk tijdens Musicfair 2016, en we kunnen vaststellen dat hij opnieuw gegroeid is. Zijn chops en algehele muzikale handigheid blijven indrukwekkend, maar zijn pocket is nog weer volwassener en lekkerder geworden. Net als in Utrecht liet hij zich bij een paar tracks begeleiden door vader Stef  op keyboard en bassist Daniel van der Molen; een behoorlijk overtuigend optreden van deze jonge drumbelofte!

 

PROGRAMMA DRUMWORLD FESTIVAL 2016
zondag 11 september 10.30-18.00 uur

11.00-11.30 MYRON MATITAWAER

11.45-12.30 DRE ENERGY

12.45-13.30 VIRGIL DONATI

13.45-14.30 HANS EIJKENAAR

14.30-15.00 UITREIKING SLAGWERKKRANT POLL AWARDS

15.15-16.00 MILOS MEIER

16.30-17.30 DAVE WECKL

Om 14.30 uur worden op het Slagwerkkrant Podium bij Adams Drumworld de Slagwerkkrant Poll Awards 2016 uitgereikt.

 Bij Adams Drumworld in Ittervoort staat de tweede zondag in september altijd in het teken van het Drumworld Festival. We hebben de eer vandaag al het volledige programma bekend te kunnen maken. In de afgelopen weken maakten we al bekend dat Dave Weckl, Hans Eijkenaar, Dre Energy, Milos Meier en Myron Matitawaer clinics komen doen op het Slagwerkkrant Podium bij Adams Drumworld in Ittervoort. Vandaag completeren we de lineup met niemand minder dan Virgil Donati. 
Het Drumworld Festival: een dag lang drums & drumming op topniveau.

Lees hier alles over de programmering van het festival. Klik hier.