HerfstFest II - 23 oktober 2016
Met o.a. Drumbassadors en natuurlijk Koen Herfst
Muzieknieuws 15-06-2016 09:06
Voorverkoop voor deze tweede editie van HerfstFest start vrijdag 17 juni. Locatie van het drumfestival – georganiseerd door Koen Herfst in samenwerking met het Haags Pop Centrum, het Paard van Troje en Slagwerkkrant – is dit jaar het Paard van Troje in Den Haag. Met optredens en workshops in de grote én kleine zaal door nationaal en internationaal bekende drummers, een grote drumbeurs in de foyer, jams en shed sessions in het café, snelheids-wedstrijden, giveaways en meer. De eerste naam die Herfst bekend heeft gemaakt, is Neerlands bekendste drumduo Drumbassadors.

 

HerfstFest is bedoeld voor iedereen ‘die iets met drummen heeft’.  Het drumfeest is een initiatief van Haagse drummer Koen Herfst (Armin van Buuren, iChaos, en solo; winnaar van de Haagse Popprijs 2015) en het Haags Pop Centrum (waar Herfst zijn drumstudio heeft).

 Koen Herfst bij Armin van Buuren (Armin Only Tour 2015)

De eerste editie vond in oktober 2015 plaats in het HPC in Loosduinen en was een overdonderend succes. Meer dan 750 drummers en/of liefhebbers van drums genoten de hele dag door van optredens van bekende Nederlandse drummers als Oscar Kraal, Rick van Wort, Jimmy van den Nieuwenhuizen, Cesar Zuiderwijk en uiteraard Koen Herfst zelf, maar ook van lokaal talent. Er waren shed sessions en jams, drumfood (drumsticks & drumrolls) en er was een drumbeurs van enkele bekende drummerken. 
Op zondag 23 oktober 2016 is de tweede editie, en wel in dé poptempel van Den Haag: het Paard van Troje

Drumbassadors
Na jaren als band- en solodrummers te hebben opgetreden bleek samen drummen nog leuker te zijn. En omdat René Creemers en Wim de Vries elkaar perfect aanvoelen en aanvullen, vormen beide drummers sinds april 2000 samen de Drumbassadors. Inmiddels zijn zij met dit unieke concept ook de wereld over gegaan; op bekende drumfestivals in Amerika, Canada en Australië oogsten zij veel lof, bewondering en staande ovaties.
Mark Eeftens schreef in Slagwerkkrant over hun dvd One For The Money, But Two For The Show (2011): ‘Als je ze een tijdje niet gezien hebt, kun je wel eens een beetje vergeten hoe goed Creemers en de Vries kunnen drummen. Gruwelijk goed! Wat deze mannen laten zien is van wereldklasse en zou op geen enkel groot podium waar ook ter wereld misstaan. (…) De pure kwaliteit van drumspel en de totale Hollands nuchtere presentatie zonder enig opsmuk of overbodig gezwam zorgen ervoor dat je 200 minuten met je neus op het scherm blijft zitten én dat de herhaalknop van je afstandsbediening verslijt!’

 Drumbassadors Rene Creemers en Wim de Vries

 

Meer namen
HerfstFest wordt georganiseerd door Koen Herfst in samenwerking met Slagwerkkrant, het Haags Pop Centrum en het Paard van Troje. Binnenkort worden meer namen bekend gemaakt!

Voor meer info en de actuele line-up kun je HerfstFest volgen via Facebook

Koen Herfst op de cover van Slagwerkkrant 164 (2011)