Drumzaak Apeldoorn bestaat 1 jaar
Feestelijke drumclinic Joost Kroon
Muzieknieuws 18-03-2016 12:25
Drumzaak Apeldoorn viert op 20 maart haar 1-jarig bestaan en niemand minder dan Joost Kroon geeft voor deze gelegenheid een clinic op locatie.

Ontstaan vanuit de passie van oprichter Fred Brandwijk heeft Drumzaak het afgelopen jaar laten zien dat het niet slechts een winkel is, maar ook een trefpunt voor drumliefhebbers van alle gradaties. Zo worden er regelmatig events en drumclinics gehouden; topdrummers als Juan van Emmerloot en Robert Biesewig zijn geen onbekende gezichten voor de Apeldoornse drumspeciaalzaak.

Ditmaal, om het tweede levensjaar van de zaak in te luiden, heeft Joost Kroon een gaatje in zijn agenda gemaakt en zal een anderhalf uur durende clinic verzorgen. De drummer van onder meer Sven Hammond Soul en New Cool Collective (voorheen ook Kane, Hans Teeuwen en Ladies Of Soul) staat bekend om zijn funky popsoulswing met open jazzbenadering, en zal daarmee in Apeldoorn menig drummer en drumliefhebber van de nodige tips & tricks kunnen voorzien.

De 34-jarige topdrummer, bij wie de handen al 23 jaar versmolten zijn met drumstokken, studeerde in 2003 af aan het Rotterdams Conservatorium. Niet zonder slag of stoot; wel met een 10 Cum Laude. Een jaar later gaf hij al workshops op diezelfde opleiding. In de afgelopen jaren tourde hij onder meer in Italië, Engeland, Frankrijk, Azerbeidzjan en Oeganda.

Wil je een idee krijgen wat je 20 maart kunt verwachten, bekijk dan hieronder de video van een eerdere clinic uit 2013.
Wat: Drumclinic Joost Kroon
Waar: Drumzaak Apeldoorn
Wanneer: zondag 20 maart, 14.00-16.00 uur

Kijk voor meer info op de site van Drumzaak