Hit Like A Girl
Online drumwedstrijd voor vrouwen
Muzieknieuws 16-03-2016 13:49
'Raggen Als een Wijf' was wellicht een beter gekozen naam geweest voor deze Amerikaanse online drumwedstrijd voor vrouwen; slappe tikjes geven ze zeker niet. Voor het vijfde jaar op rij zijn de stemmen voor 'Hit Like A Girl' geopend voor het publiek.

Een half decennium terug wilde Devid Levine (TRX Cymbals) dat de muziekwereld vrouwelijke drummers serieuzer zou nemen en besloot in samenwerking met Tom Tom Magazine en DRUM!magazine een wedstrijd te organiseren om de drummende dames een spotlight te geven. Zo geschiedde; in de afgelopen vijf jaar hebben meer dan 1.700 vrouwen uit vijftig landen meegedaan aan de competitie en is vrouwelijk drummen in een nieuw daglicht gezet.

De competitie bevat twee catagorieen. Deelnemers van onder de 18 en deelnemers die 18+ zijn.

Afgelopen februari hebben vele slagwerk-signorinas video's geupload waar zij in volle glorie tekeer gaan op hun drumstel met maar één doel: het winnen van een van de felbegeerde hoofdprijzen.

De jury bestaat uit grote namen als Emannuelle Caplette, Terri Lyne Carrington, Anika Nilles en per uitzondering drie mannelijke ‘guest judges’: Chad Smith, Steve Smith en Aaron Spears. Zij beoordelen de kandidaten op de volgende drie kernpunten:
 -Performance.  Techniek, originaliteit en creativiteit staan bij dit onderdeel hoog in het vaandel.
-Style. Hier gaat het om persoonlijkheid, het passen van de persoon bij de stijl die ze speelt en entertainmentswaarde.
-Story. Potentie en het persoonlijke verhaal achter de drumster is volgens de jury ook een meerwaarde die een finaleplek kan verzorgen.

 Maar er is nog een manier om in de finale geplaatst te worden. Naast dat de jury, waarvan de volledige lijst -hier- te vinden is, de afgelopen weken acht finalisten per catagorie heeft uitgekozen, krijgen de top tien video's waar het meeste op gestemd wordt een wildcard voor de finale.

 Op 29 Maart, twee dagen na het sluiten van de stemming, worden de finalisten live bekendgemaakt op de website. Hierna krijgt de jury tien dagen om te beslissen wie er met de hoofdprijs vandoor gaat.  Uiteindelijk zal op 14 april de bekendmaking te zien zijn via een live online event op Drumchannel.com.

Ter illustratie van de kwaliteit van de finalisten staat hieronder een video van een van de kandidaten die door de jury met een finaleplaats gezegend is.