Dansen voor Kansen opnieuw van start
Muzieknieuws 06-12-2003 17:04
Onder het motto Wij Muziek, Zij Muziek! organiseert Music Mayday op vrijdag 12 en zaterdag 13 december voor het tweede achtereenvolgende jaar de actie Dansen voor Kansen.Tientallen podia, clubs en muziekcafés staan tijdens dit weekend (een deel van) hun opbrengst af. Het geld gaat naar jongeren in Ethiopië, Tanzania en Eritrea die daarmee workshops en concerten organiseren. Vorig jaar leverde de actie zesduizend euro op.

Music Mayday is een jonge organisatie die zich, gesteund door organisaties als Mensen in Nood, Novib, Plan Nederland en Cordaid, actief inzet voor jongeren en hun cultuur in diverse Afrikaanse landen.

Mede dankzij de opbrengst van Dansen voor Kansen (december 2002) kon er in Ethiopië een B-Connected festival georganiseerd worden en werd de jeugd in Eritrea verrast met een B-Connected surprise party.

In totaal genoten 12.500 jongeren op 17 en 18 mei van bijzondere optredens en videobeelden. De Nederlandse artiesten ‘Relax’ en ‘DJ Precise’ reisden naar Ethiopië terwijl de Ethiopische Hiphop act HEA WZO ‘rap in Amharic’ introduceerde bij de Nederlandse jeugd, samengekomen in Docklands te Amsterdam.

Kijk op Dansenvoorkansen voor meer informatie en een overzicht van de podia bij jou in de buurt die aan deze sympathieke actie meedoen.