Opnieuw een editie van Dynamo Open Air in 2004
Muzieknieuws 14-11-2003 13:52
Volgens VPRO's 3voor12 is de kans groot dat er volgens jaar toch een nieuwe editie zal plaatsvinden van het Dynamo Open Air festival. Nog dit jaar beslist de gemeente Nijmegen definitief of het festival op 6 juni 2004 in het Goffertpark mag neerstrijken. Het festival zal dan één dag duren.

Ruud Schilder, projectleider grote evenementen bij de gemeente Nijmegen, ziet geen enkel obstakel. Op de 3voor12-website zegt Schilder:

"De evaluatie van Fields Of Rock, een vergelijkbaar festival, was zeer positief. Als het bij een dag blijft, heten we Dynamo van harte welkom."

Dynamo Open Air werd oorspronkelijk georganiseerd door Anti Concerts, maar is tegenwoordig in handen van Mojo Concerts.

Rob Trommelen (what's in a name) van Mojo meent dat het evenement voor zo'n 20.000 bezoekers zal zijn. Mojo is niet van plan hele grote namen met de status van Metallica of Iron Maiden te boeken.

Het blijft wel de bedoeling om Dynamo als een meerdaags festival te organiseren, maar in 2004 gaat dat sowieso niet lukken. Trommelen op de 3voor12-website:

"De missie is en blijft namelijk een meerdaags festival met camping. Maar dat gaat niet lukken voor 2005. Dus sta je nu voor de keuze: of we doen nog een jaar niks, met alle gevolgen van dien, of we houden de naam in leven met deze eendaagse editie."