Shuffle Percussion - Slagveld
Vervolg theatertour maart-april-mei
Muzieknieuws 25-02-2016 11:27
Shuffle Percussion Group is alweer zo'n beetje halverwege de tournee rond hun derde avondvullende voorstelling "Slagveld" (als vervolg op "Slagroom" (2009-2010) en "Slapstick" (2012-2013). Na optredens in onder meer Tiel, Nunspeet, Wageningen en Hengelo, is het nu tijd voor het tweede deel van tour. Hier op Slagwerkkrant.nl kun je een video-impressie van "Slagveld" bekijken en als je onder DOWNLOAD klikt op het pdf-icoontje kun je een archief-interview lezen met groepsleider John van Sonderen (ten tijde van "Slagroom", in 2011)

Bijzonder aan de sympathieke slagwerkers van muziekvereniging Groenlo is dat zij als (bijzonder fanatieke) amateurs volkomen professionele voorstellingen bedenken, produceren en uitvoeren. Zo heeft groepsleider John Sonderen voor Slagveld de hulp ingeroepen van regisseur Hans Minnaert (Mini & Maxi, Carel Kraayenhof, Percossa).

 

Zelf zegt Shuffle Percussion over Slagveld: ‘Deze voorstelling staat in het teken van strijd leveren! Niet alleen met strijd in de oorlog, maar ook het haantjesgedrag in een mannengroep en op alle andere manieren waar je een slagveld beleeft! Slagveld is het toneel van strijd, actie en verbazing. Onze twaalf slagwerkers knallen erop los met Japanse, Afrikaanse, Braziliaanse en Westerse drumkunsten. Met deze voorstelling maken we ons meest theatrale voorstelling tot nu toe.’

 

Hieronder kun je een video-impressie bekijken van de voorstelling

 

Dit zijn data van het tweede deel van de theatertour
• maart: 5, DRU Fabriek, Ulft; 19, Icoon, Amersfoort
• april: 9, Hanzehof, Zutphen; 10, Amphion, Doetinchem
• mei: 14, De Bond, Oldenzaal

Check voor meer info en actuele speeldata de site van Shuffle Percussion