Masterclass Joost Kroon, Stefan Kruger, Martijn Bosman
Zaterdagmiddag 27 februari - De Flux Popschool - Zaandam
Muzieknieuws 19-02-2016 08:38
Drie van de meest spraakmakende drummers van Nederland voelen elkaar op zaterdagmiddag 27 februari tijdens deze Masterclass Drums aan de tand over riffs, tricks, samenspel, interactie, drumset en klank. Stefan Kruger, Martijn Bosman en Joost Kroon! Plaats van handeling van deze masterclass is podium en popschool De Flux in Zaandam.
P.S. oorspronkelijk maakte Joost Patocka deel uit van dit trio, maar hij is verhinderd en is vervangen door Martijn Bosman.

Het zijn drie geweldige drummers. De groove staat gegarandeerd bij alle drie centraal. Ongetwijfeld kom je deze middag juist daarover van alles te weten. De biografieën van de drie spreken boekdelen.  

STEFAN KRUGER 
Stefan Kruger (foto boven) komt uit een muzikale familie waar Jazz en Soul bij het dagelijks bij het ontbijt werden opgediend. Hij studeerde Cum Laude af bij het Koninklijk Conservatorium Den Haag en kreeg persoonlijk lessen in New York en Havana van Joe Morreio, Carl Allen, Vernel Founier, Pancho Quinto en anderen. Stefan is oprichter- en mede-oprichter van New Cool Collective, Sfeq en Zuco 103. Vooral de laatste groep heeft een nieuwe sound gecreëerd genaamd Brazilectro. Van 2010 t/m 2014 was Stefan muzikaal leider van Caro Emerald. Als producer heeft hij projecten geïnitieerd voor Ruben Hein, Steye en Minyeshu. De laatste tijd houdt hij zich vooral bezig met projecten rond Zuco Sound, Krupa en Joe Jackson. Samen met Joost Patocka runt hij de band Krupa & The Genes. 

JOOST KROON 
Al op 11-jarige leeftijd maakte Kroon zijn debuut in het professionele circuit, als slagwerker bij het Rotterdams Volkstheater waar hij drie seizoenen speelde. Aan het Rotterdams Conservatorium studeerde hij op 24 juni 2003 cum laude af, namelijk met een 10. In dat jaar speelde Kroon al bij de New Cool Collective. Kroon speel(t)(de) onder meer in de bands (van) Handsome Harry Company, Kane, Candy Dulfer, Sven Hammond Soul, Anouk, SINAS, Benjamin Herman Kwartet, Hans Teeuwen Zingt!, Carice van Houten, Trijntje Oosterhuis, Young Sinatras, Carlo de Wijs en het Rotterdam Jazz Orchestra.

MARTIJN BOSMAN 
Hij is een ware alleskunner. Naast drummer is hij ook acteur, zanger, producer, dj en presentator. Martijn Bosman mag zich vandaag de dag een van de meest spraakmakende drummers van Nederland noemen. Hij speelde bij artiesten en bands als Gotcha, Guus Meeuwis, Loïs Lane, Venice en Kane. Op z'n 15de begon hij in bandjes te spelen. ‘Thuis had ik een oefendrumstelletje en speelde ik met plaatjes mee. Dat was echt van alles en nog wat, jazzrock, Zappa, funk, soul en disco, new wave, ska, experimenteel, symfo, David Sylvian, hardrock, alles wat ik maar mooi vond en dat is altijd heel divers geweest. Uiteindelijk ging ik steeds meer live spelen, kwam ik steeds meer in opnamestudio’s terecht en zo kwam ik steeds meer buiten. Gotcha was de aanjager voor zijn carrière.’

Vanaf zijn 28ste ging het hard. Hij begon te spelen in de achterban van Jan Akkerman, Ellen ten Damme, Ricky Koole, Reniet Vrieze, Dyzack, Bob Fosko, Raggende Manne en Angela Groothuizen. Hoogtepunten in zijn carrière zijn toch wel het drummen voor Guus Meeuwis, Loïs Lane, Venice en Kane.
Hoe voorziet Bosman de toekomst? ‘Ik probeer te genieten van wat ik wel heb en tegelijkertijd niet te balen van wat ik niet heb. En ik probeer m’n hart te volgen. Ik zie wel waar ik uitkom. Ik vind het prettig om het open te laten. Als ik me maar kan blijven ontwikkelen.’ 


27 februari, Masterclass Drums Joost Kroon, Stefan Kruger en Martijn Bosman, De Flux, Zaandam

  • Plaats:Zuiderkerkstraat 2, Zaandam
  • Locatie:Podium De Flux
  • Voorverkoop:€ 5,-
  • Deurverkoop:€ 7,50
  • Deur open:14:30
  • Aanvang:15:00

Meer informatie en tickets, klik hier
Facebook Event, klik hier.