Kungfunk goes disco

Nieuw album Michiel van Zundert

Muzieknieuws 19-11-2015 17:04

Drummer-producer Michiel van Zundert brengt na "Spectalicious" (2005) opnieuw een album uit dat geheel in zijn ‘huisstudio’ is opgenomen en geproduceerd. Met "Business As Usual" van zijn bandproject Kungfunk onderstreept Van Zundert nog maar eens zijn grote liefde voor funk en vroege disco, zijn vermogen om toegankelijke liedjes te schrijven, deze in een eenvoudige setting volkomen professioneel op te nemen, en daar dan ook nog eens erg lekker bij te drummen.

Door Bouke Bijlsma

Voor onze Slagwerkkrant-artikelenserie Drums Opnemen (v.a. mei 2007) schreef Michiel van Zundert steeds een rijtje praktische tips voor het opnemen van drums in de studio. Een paar voorbeelden hiervan:

• Speel zo consistent mogelijk; richt je klappen goed en speel ze zo veel mogelijk op hetzelfde volume (behalve bij ghostnotes natuurlijk...)
• De eerste, tweede, of hooguit derde take is meestal de beste. Zorg dus dat je niet in de derde take pas hoort dat je toch liever een andere snare wilt gebruiken.
• Wanneer je weet dat je sommige dingen moet gaan inprikken, speel dan op die momenten zo steady mogelijk; dat vergemakkelijkt het inprikken later. Inprikken is trouwens een bijna uitgestorven kunst, omdat het meestal knippen en plakken geblazen is, maar sommige technici zweren erbij.
• Als de muziek vraagt om een livefeel, raak die trommels dan ook echt alsof je op het podium zit...
• Wees niet bang. Een cd opnemen is leuk! En nooit van levensbelang...

Michiel van Zundert

Dat hij de kneepjes van dat vak nog wat verder heeft aangescherpt, en daarbij ook van wanten weet met het opnemen van alle andere instrumenten (en vocals), is goed te horen op Kungfunk's Business As Usual. De 12 tracks van het album klinken allemaal overtuigend, volwassen en voeren je terug naar de hoogtijdagen van de funk en disco. Ferry Maat, discjockey van het oude stempel (old school plaatjesdraaier, zeg maar) en bekend van zijn legendarische Soulshow, draait Kungfunk regelmatig op Soulshow Radio (internetradio).


Alle muziek is geschreven en gearrangeerd door Michiel van Zundert, en de teksten zijn van zanger Dennis Pajic, Steffen de Wolff en Van Zundert zelf. Het gehele album is in een jaar tijd (met ruime tussenpozen) opgenomen in Van Zunderts woonkamerstudio. De drummer speelde hierbij ook nog wel wat extra toetsen-, bas-, gitaar- en percussiepartijen, maar liet het leeuwendeel toch inspelen door een lekker rijtje Nederlandse topmuzikanten:
Dennis Pajic - vocals, backingvocals
René Dissel - bas
Frank Burks - gitaar
Berhtil Busstra - toetsen
Arjan Muusz - sax
Marco Muusz - trompet, trombone
Cees Trappenburg - trompet
Joop Wolters - gitaarsolo op Someone Real

Bekijk hieronder de vrolijke video-teaser met muziek van Kungfunk

 

Wil je meer weten, en het album horen en/of bestellen: ga dan naar de website van Kungfunk. Daar vind je meer info en links naar iTunes. Voor een fysieke cd kun je rechtonder klikken op de knop (met cd-logootje), waar je via een mailtje het album direct bij Van Zundert kunt bestellen. Check de band ook op Facebook.

 

 

zoeken
zoeken