Joost Kroon presenteert 'Blue Evergreen'
Muzieknieuws 30-09-2003 16:18
Op dinsdag 30 september presenteert de Hansome Harry Company haar nieuwe cd "Blue Evergreen" in Paradiso, Amsterdam. Joost Kroon bespeelt de drums op het vijfde studio-album dat de Harries uitbrengen na de laatste cd "Boogie don"t Stop", die in de pers buitengewoon goed ontvangen werd. Zoals we in de afgelopen 11 jaren van de Harries gewend zijn, belooft er ook op dit album opnieuw uitbundig geswingd te worden! Nog altijd voorzien van een eigentijdse basis vol jump ’n jazz jive, leeft de band zich ook naar hartelust uit op een smeltkroes van soul, rhythm & blues, samba, tango, gospel en boogaloo.

De live-reputatie van Handsome Harry Company laat zich nauwelijks vergelijken; hun optredens zetten elk gemęleerd publiek aan tot meeswingen op de wisselende stijlen en tempi van de band. Daarnaast laat voorman Peer de Graaf alias ‘Harry Krishna’ zich graag inspireren door reacties uit het publiek die hij moeiteloos weet om te zetten in humoristische improvisaties, conferences en dansacts. Niet zelden ontpopt hij zich dan ook als stand-up comedian. Kortom; bij een optreden van Handsome Harry Company valt er genoeg te luisteren, zien, dansen en lachen!

De vernieuwde en uitgebreide bezetting van Handsome Harry Company kenmerkt zich o.m. door de behendige soli van gitarist Guido Eymann, het trefzekere notenspel van trompettist Rob van der Wouw en het transparante drumwerk van Joost Kroon. Gelukkig geen gebrek aan enkele oude bekenden, te weten pianist/componist Lucas Asselbergs, saxofonist Wout Wantenaar en – last but never least – de onmis(ken)bare improvisatievirtuoos Peer de Graaf.

drummer links