Urban Experience - 21 maart Emmeloord

Workshops e-drums, dj'ing, improvisatie

Muzieknieuws 16-02-2015 09:52

Op zaterdag 21 maart organiseert Muzisch Centrum Emmeloord workshops elektronisch slagwerk met Dirkjan van Groningen, dj'ing met Nelson Petter en improviseren op saxofoon met Arnout Bronkhorst. Tijdens het afsluitende avondprogramma is er een optreden van Decks ’n Drums en presenteren de deelnemers wat ze die dag hebben geleerd.

 

Slagwerker, slagwerkdocent en Slagwerkkrantmedewerker Dirkjan van Groningen vormt samen met dj Nelson Petter het duo Decks ’n Drums:

‘Dj’en met een livemuzikant wordt al langer gedaan, maar draaien en drummen tegelijk is een nieuwe discipline. Door het drumstel voor de dj-booth te plaatsen ontstaat er een gave interactie tussen de drums en de dj. Het publiek reageert razend enthousiast op de optredens. Er zijn zelfs mensen die vragen of er een mixtape op staat, omdat zij niet geloven dat er gelijktijdig gedrumd en gedraaid wordt. Uiteraard is alles wat je hoort echt live. Wat de tracks betreft hebben we een heel brede smaak: van vrolijke pop tot stevige house en herkenbare danceclassics.’

Check hieronder een korte video met een impressie van de sound van Decks 'n Drums 

 

Op die mooie zaterdag in Emmeloord geeft het duo onder de noemer Urban Experience workshops elektronisch slagwerk en dj’en. Daarnaast verzorgt saxofonist Arnout Bronkshorst – die op zijn beurt regelmatig duo-optredens verzorgt met dj’s – een workshop improvisatie. Dat Bronkhorst tijdens het avondoptreden als gastsolist inhaakt bij Decks ’n Drums spreekt vanzelf. Daarnaast zal een aantal van de deelnemers tijdens het avondprogramma laten zien wat ze die dag hebben geleerd.

Kosten voor deelname aan het dagprogramma zijn € 10,00. Voor deelnemers is het avondprogramma vrij toegankelijk. Niet deelnemers betalen voor het avondprogramma € 5,00. 
• dagprogramma 12:30 - 18:30 uur 
• avondprogramma vanaf 20:00 uur

Wil je meer weten over de docenten, inhoud van de workshops of wil je je meteen inschrijven, kijk dan op www.muzischcentrum.nl

 

Urban Expercience
Zaterdag 21 maart
Muzisch Centrum Emmeloord
Harmen Visserplein 2
8302 BW Emmeloord
Telefoon: 0527 633966
Mail: info@muzischcentrum.nl

 

zoeken
zoeken