Lucas van Merwijk clinic - 1 maart, Steenbergen

Clinic van de meester bij jarige Slagwerkschool Marco Brok

Muzieknieuws 12-02-2015 14:38

Lucas van Merwijk, meesterdrummer, meesterbrein achter slagwerkgroepen als Drums United en Drumix, drummeester als auteur van lesboek “World Beat”, verzorgt een drumclinic in de Slagwerkschool van Marco Brok. Kom die zondagmiddag kijken in Steenbergen.

 

Zoals we al schreven in dit artikel bestond Slagwerkschool Marco Brok op 28 september 2014 precies twintig jaar. En zoals beloofd organiseert Brok het nu lopende jubileumjaar allerlei feestelijke drumevents. Een van de knallers daarvan wordt ongetwijfeld de drumclinic met Nederlandse topdrummer en slagwerkinspirator Lucas van Merwijk.

In deze video zie je een mooie drumsolo door Lucas van Merwijk tijdens de DrumDrieDaage in 2012 

 

Van Merwijk is  een specialist op het gebied van latinritmes, maar ook van Afrikaans, flamenco en balkan. Zijn kracht is de manier waarop hij dit soort (vaak percussiegerichte) grooves met meerdere partijen en lagen vertaalt naar het drumstel. Daarnaast is Van Merwijk ook gewoon een bijzonder lekkere drummer en een bevlogen verteller, die het een en ander goed kan uitleggen. Kortom, een clinic die je niet mag missen. Entree is slechts € 5,-. Mail voor meer informatie naar: info@slagwerkschoolbrok.


 

Wat          Clinic Lucas van Merwijk
Wanneer  zondag 1 maart, 13.30 uur
Waar        Slagwerkschool Marco Brok
                Locatie Brede School Maria Regina, Steenbergen


                   Marco Brok in zijn drumschool

www.lucasvanmerwijk.com
www.slagwerkschoolbrok.nl
www.playalongfactory.nl

zoeken
zoeken